Baltasis sausas
Clos Mogador Nelin 2021 – tai elegantiškas ir kompleksiškas baltasis vynas iš Priorat DOCa, vieno prestižiškiausių Ispanijos vyno regionų. Sukurtas žinomo vyndario René Barbier vyninėje Clos Mogador, šis vynas atspindi Priorat kalvų terroir, drąsų, bet subalansuotą stilių.
Vynuogės renkamos rankomis, vynas fermentuojamas kartu su odelėmis, vėliau 12 mėn.brandinamas 1200l talpos ąžuolo statinėse ir 6 mėn nerūdijančio metalo statinėse. Gamybos procese siekiama minimalios intervencijos, išlaikant natūralų vaisių charakterį ir terroir išraišką.
Šis vynas – tai sodrus, kompleksiškas ir minerališkas baltasis su subtilia brandos nata. Aromate dominuoja balti vaisiai, džiovinti abrikosai, žolelės, vos juntamas dūmas. Skonyje – pilnas kūnas, nokūs kaulavaisiai, guvi rūgštis ir ilgai išliekantis, minerališkas poskonis.
Sulfitų kiekis vyne: 90mg/l.
Likutinis cukraus kiekis: 0.8g/l.
Rūgšties kiekis: 5,3g/l.
Padaroma apie 9000 butelių.
Tiekti 10-12°C. Puikiai dera su jūros gėrybėmis, švelniai keptomis žuvimis, baltos mėsos patiekalais ar brandintais ožkos sūriais.
Flinty nose of baked citrus, white sesame and touches of nori, yellow apples and pine nuts. Some dried Mediterranean spices and herbs, too. Quite supple yet fresh, with medium acidity and a flavorful center. Medium- to full-bodied with a lengthy finish. Quite unique and complex. Delicious now, but can hold.
Clos Mogador – legendinis Priorato vyno ūkis iš Ispanijos širdies
Clos Mogador – tai vienas iš labiausiai gerbiamų ir įtakingiausių vyno ūkių Ispanijoje, įsikūręs garsiajame Priorat DOQ regione. Įkurtas žinomo vyndario René Barbier, Clos Mogador ne tik pakėlė Priorato vyno reputaciją pasauliniu mastu, bet ir tapo šio regiono atgimimo simboliu.
Vyndario filosofija:
Clos Mogador remiasi natūralia vyndaryste, giliais ryšiais su žeme ir pagarba gamtai. René Barbier buvo vienas iš vadinamųjų „Priorato revoliucionierių“ – vyndarių grupės, kuri 9-ajame dešimtmetyje atgaivino beveik pamirštą regioną ir įrodė, kad čia gali būti gaminami pasaulinio lygio vynai.
Kas išskiria Clos Mogador vyną?
Ilgaamžiškumas ir gilumas – vynai, brandinami ąžuolo statinėse ir skirti ilgalaikiam laikymui
Autentiškumas – kiekvienas butelis atspindi kalnuoto Priorato terroir
Natūralumas – naudojami ekologiniai metodai, minimalus intervencijos lygis
Ribotos partijos – tik keli tūkstančiai butelių per metus
Svarbiausi vynai:
Clos Mogador – vyno ūkio flagmanas, galingas ir elegantiškas raudonasis vynas iš Garnacha, Syrah, Cabernet Sauvignon ir Carignan
Manyetes – vieno vynuogyno vynas iš senųjų Carignan vynmedžių
Com Tu (Montsant DO) – emocingas projektas iš gretimo regiono, kuriame dominuoja Garnacha