Raudonasis sausas
Božolė Cru Fleurie vynas, atspindintis šio kalvoto regiono švelnumą, aromatinį grakštumą ir ‘Gamay’ vynuogių subtilumą. Cyril Coperet, jaunosios Božolė vyndarių kartos atstovas, čia kuria klasikinio stiliaus vyną, kuriame dera elegancija, gėliškumas ir lengvas prieskoniškumas – tikras Fleurie charakterio įsikūnijimas.
Taurėje atsiveria prinokusių aviečių, vyšnių, žibuoklių ir rožių žiedlapių aromatai, lydimi švelnių pipirų, muskato ir mineralinių atspalvių. Aromatas – subtilus, rafinuotas ir kviečiantis, išlaikantis švarų vaisiškumą bei gėlių natų grakštumą.
Skonis lengvas, bet išreikštos struktūros, su šilkine tekstūra ir puikiai subalansuota rūgštimi. Dominuoja raudonųjų vaisių, gėlių, subtilių prieskonių bei žemiškumo akcentai. Poskonis ilgai išliekantis, švarus ir elegantiškas, su švelnia minerališka gaiva.
Vynuogės auginamos ant pietrytinės ekspozicijos Fleurie kalvų, aplink garsųjį La Madone šlaitą, kur rožinio granito dirvožemis suteikia vynui struktūros ir subtilaus minerališkumo. Fermentacija vyksta pagal tradicinį angliškojo maceravimo metodą, o brandinimas – plieno talpose, siekiant išsaugoti natūralų vaisiškumą ir šviežumą.
Tiekti 14–15 °C. Puikiai dera su: kepta antiena ir vyšnių glazūra, coq au vin ar Burgundijos sūriu Brillat-Savarin.
Cyril Copéret šeima jau kelias kartas yra įsitvirtinusi Fleurie kaime, garsėjančiame savo unikaliais „Cru Beaujolais“ vynais. Vyninė įsikūrusi viename gražiausių sklypų – Fleurie la Madone, šalia koplyčios, iš kurios atsiveria nuostabus vaizdas į vynuogynus ir patį kaimelį. Čia auga vynmedžiai, kuriems – daugiau nei 60 ar net 100 metų. Būtent ši patirtis, perduodama iš kartos į kartą, leidžia kurti vynus, išsaugančius Fleurie autentiškumą. Pats Cyril sako: „Nenoriu keisti savo vynuogių kokybės. Mano protėvių darbas šiuose vynuogynuose buvo išskirtinis, todėl noriu, kad ragaujantys mano vynus pajustų Fleurie charakterį.“
Vyno stilius
Cyril Copéret vynai garsėja elegancija, švelnumu ir rafinuotu skoniu. Fleurie „C’Ampagne“, gaminamas iš senųjų ‘Gamay’ vynmedžių, pasižymi juodųjų vaisių aromatais ir šilkiniais taninais, suteikiančiais vynui ypatingos harmonijos. Be raudonųjų, vyndarys taip pat gamina Beaujolais Blanc ir Beaujolais Villages Rosé „Rose de Morgane“ – tai vynai, pasižymintys gaiva, gėlių bei vaisių natomis, tinkantys tiek kasdieniam stalui, tiek ypatingoms progoms. Visi vynai išlaiko švarų, autentišką stilių, kuris atskleidžia gryną terroir charakterį.
Prestižiniai vynuogynai
Svarbiausias vyninės turtas – Fleurie la Madone sklypas, vienas iš labiausiai vertinamų visoje Fleurie apeliacijoje. Jo unikalus terroir ir seni vynmedžiai suteikia vynams gilumo, kompleksiškumo ir ilgaamžiškumo. Šis vynuogynas yra tikroji Copéret šeimos pasididžiavimo vieta, simbolizuojanti jų istoriją ir tęstinumą.
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
Cyril Copéret vynai sukurti taip, kad būtų geriami jauni, kai labiausiai išryškėja jų vaisiškumas, gaiva ir švelni tekstūra. Tačiau senųjų vynmedžių suteikiamas gilumas leidžia jiems sėkmingai bręsti ilgiau, išlaikant autentišką Cru Beaujolais charakterį.