Baltasis saldus
De Martino Sémillon Doro Maipo Valley 2008 – tai retas ir užburiantis saldus vynas, atskleidžiantis nepaprastą kilniojo puvinio (Botrytis cinerea) potencialą Čilės Maipo slėnyje.
Taurėje šis vynas pasižymi nuostabia gintaro spalva liudijančiais ilgą brandinimo laiką prancūziško ąžuolo statinėse. Nosis atskleidžia kompleksiškus aromatus, primenančius medų, apelsinų žieveles, džiovintus abrikosus ir svarainius. Skonio intensyvumas išties stebina – jis apgaubia savo sodriu ir koncentruotu charakteriu. Vynas pasižymi švelnia ir aksomine tekstūra bei puikia saldumo ir rūgšties pusiausvyra, išlaikydamas labai ilgą poskonį.
Šis išskirtinis 'Sémillon' atkeliauja iš labai ypatingo Maipo salos sklypo, kur 33 metų vynmedžiai kruopščiai auginami taikant ekologiškos vyndarystės metodus ir gaunant labai mažą derlių. Aliuvinis dirvožemis, pasižymintis akmeningumu, smėlingumu, puikiu drėkinimu ir mažu derlingumu, verčia šaknis skverbtis giliai, išgaunant vandenį ir maistines medžiagas iš įvairių dirvožemio sluoksnių.
Patiekite 6-8 °C temperatūros su karamelizuotais vaisių desertais, Creme Brule arba mėlynuoju sūriu (Rokforo arba Stiltono).
„De Martino“ vyninė – šeimos valdoma įmonė, įkurta 1934 m. Pietro De Martino, išeivio iš Italijos, kuris sukūrė idealias sąlygas gaminti vynus Maipo slėnyje. Vyninė nuolat investuoja į ekologinę vynininkystę bei tvarų ūkininkavimą, siekdama atskleisti Čilės regionų įvairovę ir autentišką terroir išraišką. Vyndariai nuolat keliauja po skirtingas Čilės vietoves, ieškodami unikalių plotų individualaus, išskirtinio vyno gamybai, siekdami įrodyti, kad Čilėje galima gaminti aukščiausios kokybės vynus. De Martino buvo pirmieji, ėmę eksportuoti „Carmenere“ vyną į užsienio šalis 1996 m., o šiuo metu jų daromi atskirų vynuogynų vynai nuolat sulaukia aukštų įvertinimų tiek iš vyno kritikų, tiek iš entuziastų bei profesionalų.
Vyno stilius
De Martino vynai pasižymi gaivia rūgštimi, vaisiškumu ir žemiškais akcentais bei išskirtiniu minerališkumu – savybėmis, kurios kiek rečiau sutinkamos Naujojo Pasaulio vynuose.
Prestižiniai vynuogynai
De Martino vynų gamybai naudojamos vynuogės auginamos unikaliuose Čilės regionuose:
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
Vynai brandinami tiek moderniomis, tiek tradicinėmis technologijomis, leidžiančiomis išlaikyti jų autentiškumą ir pabrėžti vietos terroir. Nors dauguma De Martino vynų yra geriami iš karto, kai kurie variantai turi potencialą ilgai bręsti, įgaudami dar daugiau kompleksiškų natų.