Vilnius

Klaipėda

Domaine de la Ragotiere Cuvee Prestige Chardonnay Val de Loire IGP 2023

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Baltasis sausas

Domaine de la Ragotiere Cuvee Prestige Chardonnay Val de Loire IGP 2023

17,00

Aprašymas

Turtingo, gilaus, dosnaus, bet grakštaus vyno 20% vyno brandinta ąžuolo statinėse. Žalsvai gelsvo atspalvio vynas pasižymi obuolių, citrinos žievelės, baltažiedžių gėlių ir vanilės aromatais. Burnoje apvalus, juntami melionų, persikų, geltonųjų obuolių skoniai, kuriuos papildo vaisiška rūgštis bei minerališkas poskonis.

Patiekimas

Patiekti 11-13 °C temperatūros prie lašišos kepsnio su prieskoninių žolelių padažu ar paukštienos grietinėlės padaže. 

Apie gamintoją

Château de la Ragotière istorija siekia XIV amžių, kai kilminga Loré de la Ragotière šeima įkūrė šį ūkį. Nuo 1979 metų valdas perėmė broliai Bernard, François ir Michel Couillaud, tapę tikrais Muscadet regiono ambasadoriais. Jų vizija – siekti aukščiausios kokybės ir kuo autentiškiau atskleisti terroir savitumą, išlaikant tradicijas ir tuo pat metu diegiant modernius vyndarystės principus.

Vyno stilius
Château de la Ragotière vynai garsėja savo šviežumu, elegancija ir subtiliu minerališkumu, būdingu Atlantui artimiems vynuogynams.

  • Baltieji vynai (pagrinde iš ‘Melon de Bourgogne’) pasižymi gaiviu citrusų ir baltų gėlių aromatu, minerališku charakteriu bei švaria, tiksline rūgštimi.
  • Tipiškas regiono stilius – Muscadet Sèvre et Maine sur lie, kur vynas brandinamas ant mielių nuosėdų, įgaudamas daugiau tekstūros, kompleksiškumo ir subtilaus kreminio pojūčio.

Prestižiniai vynuogynai
Ūkis įsikūręs Sèvre et Maine apeliacijoje – tai prestižiškiausia Muscadet vyno gamybos zona. Kalkakmenio, molio bei skalūno dirvožemiai suteikia vynams struktūros ir minerališkumo, o Atlanto klimatas padeda išsaugoti natūralų gaivumą. Couillaud šeima kruopščiai prižiūri savo vynuogynus, siekdama sukurti vynus, kurie tiksliai atspindėtų vietos terroir.

Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
Château de la Ragotière vynai dažniausiai brandinami ant mielių nuosėdų („sur lie“) nuo kelių mėnesių iki metų, o tai suteikia gomuriui sodrumo, tekstūros ir papildomo kompleksiškumo. Šie vynai puikiai atsiskleidžia jauni, kai dominuoja gaiva ir minerališkumas, tačiau ilgesnis brandinimas leidžia jiems išvystyti subtilius brandos niuansus.

Château de la Ragotière

Château de la Ragotière

Prancūzija Visos gamintojo prekės

Jums galėtų patikti