Vilnius

Klaipėda

Domenico Clerico Trevigne Barbera d'Alba DOC 2021

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Raudonasis sausas

Domenico Clerico Trevigne Barbera d'Alba DOC 2021

39,00

Aprašymas

Domenico Clerico Trevigne Barbera d'Alba DOC 2021 – tai gyvas, intensyviai vaisiškas ir puikiai subalansuotas raudonasis vynas iš širdinės Pjemonto dalies. Pagamintas vieno iš garsiausių regiono gamintojų – Domenico Clerico – šis Barbera d’Alba puikiai perteikia šios vynuogių veislės universalumą ir eleganciją.

Vynas kupinas prinokusių vyšnių, slyvų ir gervuogių aromatų, kuriuos subtiliai papildo saldūs prieskoniai, vanilė ir švelnios ąžuolo natos. Skonyje – puikus balansas tarp sodraus vaisiškumo, gaivios rūgšties ir švelnių taninų. Ilgas, elegantiškas, minerališkas poskonis.

Vynuogės renkamos rankomis iš kelių skirtingų vynuogynų (Trevigne reiškia „trys vynuogynai“). Vynas fermentuojamas kontroliuojamoje temperatūroje nerūdijančio plieno talpose. Vynas brandinamas apie 12 mėnesių prancūziško ąžuolo statinėse, kad išlaikytų Barberos vaisiškumą, bet pridėtų struktūros ir kompleksiškumo.

 

Patiekimas

Patiekti  16 - 18°C temparatūros prie tradicinių itališkų patiekalų (pvz. makaronai su Bolognese padažu), kiaulienos ar paukštienos patiekalų su pomidorais. Taip pat, puskiečiai ir brandinti sūriai puikiai derės su vynu.

Apie gamintoją

Azienda Agricola Domenico Clerico – ikoniškas Barolo vyno gamintojas iš Pjemonto širdies.

Azienda Agricola Domenico Clerico – viena žymiausių ir įtakingiausių Barolo regiono vyninių, įsikūrusi Monforte d'Alba, Pjemonto kalvose. Nuo 1976 m. ši šeimos vyninė kuria aukščiausios kokybės Nebbiolo, Barbera ir Dolcetto vynus, atspindinčius tiek teritorijos autentiškumą, tiek modernų požiūrį į vyno gamybą.

Trumpai apie Domenico Clerico vyninę:

  • Įkurta: 1976 m.

  • Regionas: Monforte d’Alba, Barolo, Pjemontas, Italija

  • Specializacija: Barolo DOCG, Barbera d'Alba DOC, Dolcetto d'Alba DOC

  • Filosofija: Dirvožemio ir terroir išraiška derinama su moderniais vyno gamybos metodais.

    Vyno gamybos filosofija

    Domenico Clerico buvo vienas iš Barolo modernistų, kurie įnešė naujų vėjų į tradicinę Pjemonto vyno gamybą:

    Mažos vynuogynų išeigos – aukščiausia kokybė kiekvienoje uogoje

    Trumpesnė maceracija, švaresni vaisių aromatai

    Prancūziško ąžuolo statinių naudojimas (barriques) vietoj didelių slavoniško ąžuolo statinių

    Ekologiškas požiūris į vynuogynų priežiūrą: nėra pesticidų ar herbicidų.

    Garsiausi vynai:

    Barolo Ciabot Mentin Ginestra – struktūruotas ir ilgaamžis, iš Ginestra vynuogyno

    Barolo Pajana – sodrus, kompleksiškas, su giliais taninais

    Barbera d'Alba Trevigne – energingas, vaisiškas ir itin gastronomiškas

    Dolcetto d’Alba Visadi – kasdieniam naudojimui, lengvai geriamas, bet išraiškingas

    Vieta ir vynuogynai

    Vyninė valdo apie 21 ha vynuogynų geriausiose Monforte d’Alba vietose: Ginestra, Pajana, Mosconi ir kiti prestižiniai plotai. Čia dirvožemiai molingi ir kalkingi – idealiai tinkantys giliems, struktūriškiems Barolo vynams.

Azienda Agricola Domenico Clerico

Azienda Agricola Domenico Clerico

Visos gamintojo prekės

Jums galėtų patikti