Raudonasis sausas
Domenico Clerico Trevigne Barbera d'Alba DOC 2021 – tai gyvas, intensyviai vaisiškas ir puikiai subalansuotas raudonasis vynas iš širdinės Pjemonto dalies. Pagamintas vieno iš garsiausių regiono gamintojų – Domenico Clerico – šis Barbera d’Alba puikiai perteikia šios vynuogių veislės universalumą ir eleganciją.
Vynas kupinas prinokusių vyšnių, slyvų ir gervuogių aromatų, kuriuos subtiliai papildo saldūs prieskoniai, vanilė ir švelnios ąžuolo natos. Skonyje – puikus balansas tarp sodraus vaisiškumo, gaivios rūgšties ir švelnių taninų. Ilgas, elegantiškas, minerališkas poskonis.
Vynuogės renkamos rankomis iš kelių skirtingų vynuogynų (Trevigne reiškia „trys vynuogynai“). Vynas fermentuojamas kontroliuojamoje temperatūroje nerūdijančio plieno talpose. Vynas brandinamas apie 12 mėnesių prancūziško ąžuolo statinėse, kad išlaikytų Barberos vaisiškumą, bet pridėtų struktūros ir kompleksiškumo.
Patiekti 16 - 18°C temparatūros prie tradicinių itališkų patiekalų (pvz. makaronai su Bolognese padažu), kiaulienos ar paukštienos patiekalų su pomidorais. Taip pat, puskiečiai ir brandinti sūriai puikiai derės su vynu.
Azienda Agricola Domenico Clerico – ikoniškas Barolo vyno gamintojas iš Pjemonto širdies.
Azienda Agricola Domenico Clerico – viena žymiausių ir įtakingiausių Barolo regiono vyninių, įsikūrusi Monforte d'Alba, Pjemonto kalvose. Nuo 1976 m. ši šeimos vyninė kuria aukščiausios kokybės Nebbiolo, Barbera ir Dolcetto vynus, atspindinčius tiek teritorijos autentiškumą, tiek modernų požiūrį į vyno gamybą.
Trumpai apie Domenico Clerico vyninę:
Įkurta: 1976 m.
Regionas: Monforte d’Alba, Barolo, Pjemontas, Italija
Specializacija: Barolo DOCG, Barbera d'Alba DOC, Dolcetto d'Alba DOC
Filosofija: Dirvožemio ir terroir išraiška derinama su moderniais vyno gamybos metodais.
Vyno gamybos filosofija
Domenico Clerico buvo vienas iš Barolo modernistų, kurie įnešė naujų vėjų į tradicinę Pjemonto vyno gamybą:
Mažos vynuogynų išeigos – aukščiausia kokybė kiekvienoje uogoje
Trumpesnė maceracija, švaresni vaisių aromatai
Prancūziško ąžuolo statinių naudojimas (barriques) vietoj didelių slavoniško ąžuolo statinių
Ekologiškas požiūris į vynuogynų priežiūrą: nėra pesticidų ar herbicidų.
Garsiausi vynai:
Barolo Ciabot Mentin Ginestra – struktūruotas ir ilgaamžis, iš Ginestra vynuogyno
Barolo Pajana – sodrus, kompleksiškas, su giliais taninais
Barbera d'Alba Trevigne – energingas, vaisiškas ir itin gastronomiškas
Dolcetto d’Alba Visadi – kasdieniam naudojimui, lengvai geriamas, bet išraiškingas
Vieta ir vynuogynai
Vyninė valdo apie 21 ha vynuogynų geriausiose Monforte d’Alba vietose: Ginestra, Pajana, Mosconi ir kiti prestižiniai plotai. Čia dirvožemiai molingi ir kalkingi – idealiai tinkantys giliems, struktūriškiems Barolo vynams.