Raudonasis sausas
Šis išskirtinis Burgundijos vynas iš François Mikulski suteikia galimybę paragauti vyno, kuris vertinamas dėl savo grynumo ir kruopštaus gamybos proceso.
Nosyje atsiskleidžia sudėtinga puokštė: vyšnios, avietės, šokolado kulis, ganache, persipynę su lauro lapų, eukalipto ir šaltos Earl Grey arbatos užuominomis. Jaučiamas ir labai prinokusių raudonųjų serbentų bei lengvas dūmo aromatas.
Burnoje vynas šilkinis, atskleidžiantis gyvybingą raudonųjų vaisių skonį su ryškiomis mėlynių ir gervuogių natomis. Šiuos akcentus papildo sodrūs vyšnių niuansai. Visa tai gražiai persipina su stambiai maltų juodųjų pipirų, ryškaus ąžuolo bei stipraus rudojo tabako užuominos.
Šis nuostabus „Pinot Noir“ atkeliauja iš Marie Pierre ir François Mikulski 1,30 hektaro vynuogynų Burgundijoje. Vynmedžiai klesti unikalioje smulkaus aliuvinio upės nuosėdų dirvožemio vietoje, kruopščiai auginami pasitelkiant ekologinius auginimo metodus, užtikrinančiais gryniausią terroir išraišką.
Vynas apie 10 mėnesių brandinamas ąžuolo statinėse, vėliau dar du mėnesius prieš išpilstant į butelius bręsta didelėse talpose, kad jo daugialypiai skoniai visiškai susilietų ir subręstų.
Patiekti 14 - 16 °C temperatūros prie avienos kepsnio, anties krūtinėlės ar elnienos su bruknių padažu.
Vyninei „François Mikulski“ vadovaujantis išeivio iš Lenkijos sūnus François savo neįprastą regionui pavardę pavertė pranašumu. Jo gaminamas vynas išsiskiria ne tik skoniu, bet ir išvaizda – ant paprasto vienspalvio butelio baltais dažais tarsi kreida teužrašytas vyndario vardas, pavardė bei vynuogynas. Kadangi šeimos vyninė įsikūrusi Merso (Meursault) apylinkėse, tai ir specializuojasi daugiausia šio kaimelio pavadinimą turinčio ryškaus skonio baltojo vyno gamyboje.
Vyno stilius
François Mikulski, siekdamas išsaugoti auginimo vietai ir vynuogių veislei būdingas savybes, naudoja ekologinės vyndarystės būdus. Jo vynas yra ekspresyvus, išskirtinio balanso, malonus tiek šviežias, tiek subrendęs.
Prestižiniai vynuogynai
Šiuo metu šeima valdo 9 hektarus vynuogynų, iš kurių trys ketvirtadaliai skirti baltųjų vynuogių veislėms. Likę kiek daugiau nei 2 hektarai užsodinti ‘Pinot Noir‘ vynuogėmis. Tarp jų išsiskiria ir mažiau garsūs, tačiau savitomis charakteristikomis pasižymintys Chassagne, Meursault ir Pommard vynuogynai.
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
Po itin atidžios kekių atrankos skinant derlių, vynuogės atskiriamos nuo kotelių ir pneumatiniu presu švelniai išspaudžiamos. Fermentacijai naudojamos natūralios mielės.
Brandinimas statinėse trunka 10–12 mėnesių. Kad ąžuolas neužgožtų vynuogynui būdingo skonio, François naudoja ne daugiau kaip 20 proc. naujų statinių.