Baltasis sausas
Mikulski Bourgogne Côte d'Or Blanc 2022 – tai vyndarių meistriškumo liudijimas. Šio vyno savybės primena aukštos klasės Merso (Meursault). Galite tikėtis aukščiausios klasės elegancijos ir kokybės.
Šis 'Chardonnay' atsiskleidžia per nepaprastą aromatų kompleksiškumą. Kriaušių, obuolių ir persikų kvapai susilieja su ekspresyviais greipfrutų, yuzu bei citrinų ir subtiliu svarainių prisilietimu.
Burnoje šis vynas pasižymi labai vaisišku skoniu ir puikiu balansu. Labiausiai išsiskiria citrusų akcentai – tai greipfrutas, apelsinai ir laimas.
Vynas gaminamas iš dviejų specifinių sklypų, esančių tiesiai prie Merso apeliacijos ribos, kur vynmedžiai auginami taikant nesertifikuotus ekologinius metodus. Čia podirvis sudarytas iš smulkių aliuvinių upės nuosėdų, prisidedančių prie išskirtinio vyno profilio.
Vynas ąžuolo statinėse brandinamas apie 10 mėnesių, po to nupilamas ir perkeliamas į talpas dar 2 mėnesiams prieš išpilstymą į butelius.
Patiekti 10-12° C temperatūroje. Idealus su žuvimi, ypač ešeriu ir karpiu.
Vyninei „François Mikulski“ vadovaujantis išeivio iš Lenkijos sūnus François savo neįprastą regionui pavardę pavertė pranašumu. Jo gaminamas vynas išsiskiria ne tik skoniu, bet ir išvaizda – ant paprasto vienspalvio butelio baltais dažais tarsi kreida teužrašytas vyndario vardas, pavardė bei vynuogynas. Kadangi šeimos vyninė įsikūrusi Merso (Meursault) apylinkėse, tai ir specializuojasi daugiausia šio kaimelio pavadinimą turinčio ryškaus skonio baltojo vyno gamyboje.
Vyno stilius
François Mikulski, siekdamas išsaugoti auginimo vietai ir vynuogių veislei būdingas savybes, naudoja ekologinės vyndarystės būdus. Jo vynas yra ekspresyvus, išskirtinio balanso, malonus tiek šviežias, tiek subrendęs.
Prestižiniai vynuogynai
Šiuo metu šeima valdo 9 hektarus vynuogynų, iš kurių trys ketvirtadaliai skirti baltųjų vynuogių veislėms. Likę kiek daugiau nei 2 hektarai užsodinti ‘Pinot Noir‘ vynuogėmis. Tarp jų išsiskiria ir mažiau garsūs, tačiau savitomis charakteristikomis pasižymintys Chassagne, Meursault ir Pommard vynuogynai.
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
Po itin atidžios kekių atrankos skinant derlių, vynuogės atskiriamos nuo kotelių ir pneumatiniu presu švelniai išspaudžiamos. Fermentacijai naudojamos natūralios mielės.
Brandinimas statinėse trunka 10–12 mėnesių. Kad ąžuolas neužgožtų vynuogynui būdingo skonio, François naudoja ne daugiau kaip 20 proc. naujų statinių.