Vilnius

  • Stumbrų g. 15, Vilnius
  • +370 5 213 8431
  • stumbrai@vynoklubas.lt
  • I-V 10:00 - 20:00 VI 10:00 - 18:00
  • Rodyti žemėlapyje

Klaipėda

  • Liepų g. 20, Klaipėda
  • +37046219675
  • klaipeda@vynoklubas.lt
  • I-V 11:00 - 19:00 VI 11:00 - 17:00
  • Rodyti žemėlapyje
F. Mikulski Chardonnay Cote d’Or Blanc AOC 2023

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Baltasis sausas

F. Mikulski Chardonnay Cote d’Or Blanc AOC 2023

57,00

Aprašymas

Vienas subtiliausių ir labiausiai atpažįstamų šiuolaikinės Burgundijos ‘Chardonnay’ pavyzdžių, atskleidžiantis François Mikulski meistriškumą ir gebėjimą išlaikyti balansą tarp tradicijos ir modernios elegancijos. Tai vynas, kuriame Côte d’Or regiono minerališkumas susilieja su švariu vaisiškumu ir nepriekaištinga tekstūra.

Aromate atsiskleidžia baltųjų gėlių, žaliųjų obuolių, citrinų žievelės ir švelnių brioche natų derinys, kurį papildo riešutų bei šlapio akmens užuominos. Kvapas išgrynintas ir rafinuotas – subtilus, tačiau ekspresyvus, atskleidžiantis klasikinį Burgundijos ‘Chardonnay’ profilį.

Burnoje vynas vidutinio kūno, turintis ryškią rūgštį, švelnią kremišką tekstūrą ir ilgą, precizišką poskonį, kuriame darniai susilieja citrusų gaiva, sūrus minerališkumas ir subtilus ąžuolo potėpis. Skonis – harmoningas, gyvas, pasižymintis grakščiu intensyvumu.

Vynuogės šiam vynui auginamos Côte de Beaune ir Côte de Nuits šlaituose, ant kalkingo ir molingo dirvožemio, suteikiančio vynui vertikalią struktūrą ir švarų aromatinį profilį. Šis terroir leidžia ‘Chardonnay’ išlaikyti balansą tarp brandos ir gaivos – vynas spindi šviesa, o ne svoriu.

Fermentacija vyksta su natūraliomis mielėmis, o brandinimas atliekamas prancūziško ąžuolo statinėse (apie 15 % naujo ąžuolo).

Patiekimas

Patiekimas: patiekite 10–12 °C temperatūroje su keptu jūros ešeriu citrininiame svieste, vištiena su baltųjų grybų risotu arba brandintu „Comté“ sūriu.

 
 

Apie gamintoją

Vyninei „François Mikulski“ vadovaujantis išeivio iš Lenkijos sūnus François savo neįprastą regionui pavardę pavertė pranašumu. Jo gaminamas vynas išsiskiria ne tik skoniu, bet ir išvaizda – ant paprasto vienspalvio butelio baltais dažais tarsi kreida teužrašytas vyndario vardas, pavardė bei vynuogynas. Kadangi šeimos vyninė įsikūrusi Merso (Meursault) apylinkėse, tai ir specializuojasi daugiausia šio kaimelio pavadinimą turinčio ryškaus skonio baltojo vyno gamyboje.

Vyno stilius

François Mikulski, siekdamas išsaugoti auginimo vietai ir vynuogių veislei būdingas savybes, naudoja ekologinės vyndarystės būdus. Jo vynas yra ekspresyvus, išskirtinio balanso, malonus tiek šviežias, tiek subrendęs.

  • Baltasis vynas (daugiausia iš ‘Chardonnay‘) pasižymi minerališkumu, tekstūra, ekspresyviu, tyru aromatu ir puikiai integruotu ąžuolo charakteriu. Čia auginamos Meursault kaimeliui būdingos ‘Chardonnay‘ vynuogės, taip pat du nedideli 1929 ir 1948 metais pasodinti ‘Aligoté‘ vynuogynai.
  • Raudonasis vynas (iš ‘Pinot Noir‘) – aromatingas, su nugludintais taninais, sultingas ir dominuojančiu raudonųjų uogų charakteriu.

Prestižiniai vynuogynai

Šiuo metu šeima valdo 9 hektarus vynuogynų, iš kurių trys ketvirtadaliai skirti baltųjų vynuogių veislėms. Likę kiek daugiau nei 2 hektarai užsodinti ‘Pinot Noir‘ vynuogėmis. Tarp jų išsiskiria ir mažiau garsūs, tačiau savitomis charakteristikomis pasižymintys Chassagne, Meursault ir Pommard vynuogynai.

Brandinimas ir vartojimo laikotarpis

Po itin atidžios kekių atrankos skinant derlių, vynuogės atskiriamos nuo kotelių ir pneumatiniu presu švelniai išspaudžiamos. Fermentacijai naudojamos natūralios mielės.

Brandinimas statinėse trunka 10–12 mėnesių. Kad ąžuolas neužgožtų vynuogynui būdingo skonio, François naudoja ne daugiau kaip 20 proc. naujų statinių.

Domaine François Mikulski

Domaine François Mikulski

Prancūzija Visos gamintojo prekės

Jums galėtų patikti