Baltasis sausas
Vynuogės šiam vynui yra renkamos iš penkių skirtingų vynuogynų, išsidėsčiusių skirtingame aukštyje nuo 350 iki 800 metrų virš jūros lygio.
Uogos yra renkamos ir apdirbamos atskirai: Chardonnay ir Sauvignon Blanc fermentuojamos ąžuolo statinėse, tuo tarpu Riesling, Gewurztraminer ir Kerner nerudijančio plieno talpose. Fermentacijos pabaigoje vynuogės sumaišomos ir brandinamos kartu 10 mėnesių. Fermentacijai pasibaigus, vynas nėra išleidžiamas į prekybą dar kelis mėnesius, kurių metu ilsisi išpilstytas buteliuose.
Tiekti 10-12 °C temperatūros prie sušių, sašimi, lašišos/šukučių karpačio, daugiaryžio su šparagais, minkštųjų sūrių.
Franz Haas vyninė – elegancijos ir aukštumų sinonimas nuo 1880 m.
Franz Haas – tai istorinė Italijos vyninė iš Alto Adige regiono, įkurta dar 1880 metais. Šiandien vyninei vadovauja septintoji šeimos karta, tęsdama ilgametes tradicijas ir kurdama vynus, garsėjančius ne tik kokybe, bet ir unikaliu stiliumi.
Šeimos filosofija – sujungti terroir autentiškumą, inovacijas ir meną, siekiant sukurti vynus, kurie atspindi kalnų charakterį ir Alto Adige unikalumą.
Aukštai augantys vynmedžiai – Franz Haas vizitinė kortelė
Vienas iš pagrindinių Franz Haas vyno ūkio išskirtinumų – vynuogynai, pasodinti nuo 240 iki net 1 150 metrų virš jūros lygio. Tokie aukščiai – retas reiškinys Italijoje, tačiau jie leidžia užauginti vynuoges, iš kurių gaminami:
Ilgaamžiai vynai su tvirta rūgštimi
Ryškių aromatinių profilių vynai
Minerališki, elegantiški raudonieji ir baltieji vynai
Šios sąlygos leidžia sukurti vynus, kurie išlaiko šviežumą net po daugelio metų brandinimo.
Dirvožemio įvairovė – natūrali kompleksiškumo garantija
Franz Haas vynuogynai driekiasi skirtinguose dirvožemiuose: nuo smėlio ir žvyro iki smulkaus molio bei kalcio turtingos žemės. Ši įvairovė leidžia vyno kūrėjams žaisti su tekstūra, struktūra ir aromatais, išgaunant subtilų vynų charakterį, kuris atspindi kiekvienos vietovės mikroklimatą.
Meninis identitetas – Riccardo Schweizer etiketės
Kiekvienas Franz Haas vynas turi unikalią etiketę, sukurtą žymaus Italijos dailininko Riccardo Schweizer, bendravusio ir dirbusio su tokiomis legendomis kaip Picasso, Chagall, Le Corbusier ir kt. Tai ne tik vyno ženklas, bet ir meno kūrinys, kuris išsiskiria lentynoje ir perteikia vyno dvasią.