Putojantis sausas
G.D. Vajra Moscato d’Asti DOCG 2024 – lengvas, švelniai putojantis saldus baltasis vynas iš Italijos Pjemonto regiono, garsėjančio aukščiausios kokybės Moscato vynuogėmis. Šis vynas – tikras vasaros džiaugsmas taurėje: žemas alkoholio kiekis (5.5 %), natūralus saldumas ir gaivios aromatinės natos.
Skonio natos: kvapnus ir išraiškingas, su persikų, kriaušių, apelsinų žievelės, jazminų ir šalavijo natomis. Burnoje – švelniai putojantis, subalansuotas, gaivus ir vaisiškai saldus.
Gamyba: Gaminamas iš biodinaminės filosofijos vynuogynuose užaugintų vynuogių. G.D. Vajra vyninė garsėja preciziškumu ir pagarba tradicijai. Vynas fermentuojamas kontroliuojamoje temperatūroje, siekiant išlaikyti maksimalų aromatų šviežumą.
Likutinis cukraus kiekis vyne - 130 g/l.
Patiekti 7 - 9 °C temperatūros prie azijos virtuvės patiekalų pagardintų kario prieskoniais, tartaletės su vaisiais ar "Panettone" pyrago, prie purių desertų( morengų, ledų su mačia arbatos putėsiais).
G.D. Vajra vyninė įkurta 1972 metais, yra viena iš žymiausių ir gerbiamiausių vyninių Pjemonto regione, Italijoje, kuri per kelis dešimtmečius išgarsėjo savo išskirtiniais Barolo, Barbera, Nebbiolo ir kitais tradiciniais Pjemonto vynais.
Viskas prasidėjo nuo Giacomo Vajra, kuris, grįžęs į savo gimtąjį Monforte d'Alba regioną, nusprendė tęsti šeimos tradicijas ir kurti vynus, kurie būtų ištikimi Pjemonto terroir’ui. Nuo pat pradžių Vajra šeima laikėsi idėjos, kad tik kruopštus rankų darbas vynuogynuose ir atsakingas požiūris į gamtą gali išgauti autentišką vyno skonį.
Vyninė įdiegė tvarią ūkininkavimo praktiką, apsaugodama dirvožemį ir palaikydama biologinę įvairovę, o gamybos procesuose derina senąsias tradicijas su šiuolaikinėmis technologijomis. Tai leidžia Vajra gaminiams išlaikyti išskirtinę kokybę ir unikalų charakterį, atskleidžiantį kiekvienos vynuogės auginimo vietos ypatumus.
Vajra vyninė daugiausia dėmesio skiria Nebbiolo vynuogių veislei, kuri suteikia Barolo ir Barbaresco vynams išskirtinį aromatų spektrą, struktūrą ir ilgalaikį brandinimo potencialą. Kiekvienas vynas yra kruopščiai gaminamas, atsižvelgiant į atskirų crus (aukštos kokybės vynuogynų) ypatumus, tokius kaip Ravera, Bricco delle Viole ir kiti.
Ilgas brandinimas ąžuolo statinėse bei natūralios fermentacijos procesai leidžia vynams įgyti kompleksinių skonio niuansų, tuo pačiu išlaikant eleganciją ir rafinuotumą. G.D. Vajra vynai yra nuolat vertinami prestižiniuose tarptautiniuose vyno konkursuose ir mėgstami vyno žinovų visame pasaulyje.
Jeigu ieškote autentiško ir išraiškingo Pjemonto vyno, kuris atspindi vieno garsiausių Italijos vyno regionų charakterį, G.D. Vajra – puikus pasirinkimas.