Vienas iš didžiųjų Italijos vynų – klasikinis Barbaresco, istorinis Gaja šeimos flagmanas. Šis vynas pavadintas Barbaresco kaimo, kuriame Gaja šeima gyvena nuo XVII a., vardu. Šio klasikinio Barbaresco kompleksiškumą lemia aukštos klasės „Nebbiolo“ iš 14 skirtingų Gaja valdų derinys.
Vyno aromate juntamas viliojantis prinokusių vaisių derinys su subtiliomis gėlių ir prieskonių natomis, praturtintas elegantišku balzamiko prieskoniu. Skonis pasižymi rafinuota elegancija ir vaisišku charakteriu, kurį lydi tabako ir saldymedžio niuansai.
14 vynuogynų, esančių Barbaresco savivaldybėje. Žemė, esanti 250–330 m aukštyje virš jūros lygio, užima 21,4 ha plotą. Augalai yra vidutiniškai 40 metų amžiaus.
Visų skirtingų 'Nebiollo' vynuogynų vynas fermentuojamas ir 12 mėnesių brandinamas ąžuolo statinėse atskirai. Po to jie sumaišomi ir dar 12 mėnesių brandinami didelėse ąžuolo statinėse. Po brandinimo ąžuolo statinėse, vynas papildomai brandinamas 1 metus butelyje.
Patiekti 16 - 18 °C temperatūros prie jautienos kepsnių, žvėrienos patiekalų pagardintų trumais ar brandžių sūrių.
Gaja šeima, įsikūrė šiaurės vakarų Italijoje, Pjemonto regione XVII a. viduryje. Vyną Barbaresko apylinkėse gamina nuo 1859 metų. Keturios kartos atsidavimo darbui, tauraus siekio daryti aukščiausios kokybės vynus pavertė Gaja vardą itališko vyno meistriškumo sinonimu visame pasaulyje. Šiandien, penktoji karta – Gaia, Giovanni ir Rossana Gaja – tęsia šeimos tradicijas, vadovaudami šiai legendinei vyninei.
Šiuo metu Gaja Pjemonte gamina tiek klasikines ‘Nebbiolo‘ vynuogės išraiškas – barbareskus ir barolus, tiek novatoriškus „Langhe DOC“ raudonuosius ir baltuosius vynus iš tarptautinių vynuogių veislių. Šeimai taip pat priklauso du ūkiai Toskanoje: „Ca'Marcanda“ Bolgeryje, garsėjantis „supertoskanietiškais“ vynais, ir „Pieve S. Restituta“ Montalčino apylinkėse, gaminanti „Brunello di Montalcino“ vynus. Be to, bendras projektas su Alberto Graci Sicilijoje, Etnos ugnikalnio papėdėje, liudija šeimos nuolatinę inovacijų ir kokybės paiešką.
Gaja šeima tvirtai tiki, kad tikroji vyno dvasia ir kokybė gimsta pačiuose vynuogynuose. Todėl didžiausias dėmesys skiriamas vynuogynų priežiūrai: ieškoma klimato pokyčiams atsparių klonų, ribojamas derlingumas, tarp vynuogynų eilių auginamos kitos kultūros, praturtinančios dirvožemį ir padedančios išlaikyti drėgmę bei apsaugoti derlių nuo kaitros. Visiems ūkiams taikomi aukščiausi kokybės standartai: vynuogės auginamos tik šeimos vynuogynuose, laikantis ekologijos ir tvarumo principų, ypatingą dėmesį skiriant dirvožemio kokybei ir biologinei įvairovei.
Vyno stilius
Gaja vynai pasižymi elegancija, sudėtingumu ir puikiai atspindi savo kilmės regionų terroir'ą.
Prestižiniai vynuogynai
Gaja šeimai priklauso prestižiniai vynuogynai Pjemonto ir Toskanos regionuose:
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
Gaja vynai pasižymi puikiu balansu, leidžiančiu mėgautis jais tiek jaunais, tiek brandžiais. Jie turi milžinišką potencialą bręsti ir tobulėti bėgant metams, atskleidžiant vis naujus charakterio niuansus.