„Gaja Ca' Marcanda Bolgheri Rosso Magari“, kurio pavadinimas „Magari“ itališkai reiškia „galbūt...“, – tai išskirtinis naujosios kartos Toskanos vynas. Galingas ir elegantiškas mišinys, sukurtas vienos iš legendinių italų vyndarystės šeimų.
Magari rodo kompleksišką charakterį, tačiau jis nėra įžūlus, rodo subtilumą. Nosyje atsiskleidžia per gaiva, vėliau išsivysto į Viduržemio jūros brizo ir juodosios arbatos natas. Skonis talpus, su smulkiagrūdžiais ir šilkiniais taninais. Šis vynas pasižymi ilgai išliekančio poskonio akcentais.
Vynmedžiai Bolgheri vynuogynuose auga juodame dirvožemyje, kuris turtingas dumblu ir moliu, bei baltame dirvožemyje – klinčių, molio ir akmenų mišinyje.
Skirtingų vynuogių sulčių fermentacija vyksta atskirai. Pasibaigus fermentacijoms, vynai brandinami 12 mėnesių ąžuolo statinėse. Vėliau, visų trijų vynuogių vynai sumaišomi į vieną ir dar keletą mėnesių brandinami butelyje.
Patiekti 16-18 °C temperatūros prie jautienos, veršienos kepsnių ar brandžių sūrių.
The 2020 Bolgheri Rosso Magari is Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon and Petit Verdot, with the Franc in a leading position at 60% to 65%. Born in a vintage that saw plenty of sunshine and luminosity from the Tyrrhenian Sea just a few kilometers away, this edition of Magari is especially round, voluminous and fleshed out. The 2020 vintage is considered quite toasty elsewhere in Tuscany, but in fact was more contained here along the Tuscan Coast thanks to steep diurnal shifts between day and nighttime temperatures and a cool spring. The year also saw enough rain at the right moments to assure stress-free fruit ripening. The wine opens to dark blackberry and sweet spice, with a very polished and silky side to robust fruit concentration.
Gaja šeima, įsikūrė šiaurės vakarų Italijoje, Pjemonto regione XVII a. viduryje. Vyną Barbaresko apylinkėse gamina nuo 1859 metų. Keturios kartos atsidavimo darbui, tauraus siekio daryti aukščiausios kokybės vynus pavertė Gaja vardą itališko vyno meistriškumo sinonimu visame pasaulyje. Šiandien, penktoji karta – Gaia, Giovanni ir Rossana Gaja – tęsia šeimos tradicijas, vadovaudami šiai legendinei vyninei.
Šiuo metu Gaja Pjemonte gamina tiek klasikines ‘Nebbiolo‘ vynuogės išraiškas – barbareskus ir barolus, tiek novatoriškus „Langhe DOC“ raudonuosius ir baltuosius vynus iš tarptautinių vynuogių veislių. Šeimai taip pat priklauso du ūkiai Toskanoje: „Ca'Marcanda“ Bolgeryje, garsėjantis „supertoskanietiškais“ vynais, ir „Pieve S. Restituta“ Montalčino apylinkėse, gaminanti „Brunello di Montalcino“ vynus. Be to, bendras projektas su Alberto Graci Sicilijoje, Etnos ugnikalnio papėdėje, liudija šeimos nuolatinę inovacijų ir kokybės paiešką.
Gaja šeima tvirtai tiki, kad tikroji vyno dvasia ir kokybė gimsta pačiuose vynuogynuose. Todėl didžiausias dėmesys skiriamas vynuogynų priežiūrai: ieškoma klimato pokyčiams atsparių klonų, ribojamas derlingumas, tarp vynuogynų eilių auginamos kitos kultūros, praturtinančios dirvožemį ir padedančios išlaikyti drėgmę bei apsaugoti derlių nuo kaitros. Visiems ūkiams taikomi aukščiausi kokybės standartai: vynuogės auginamos tik šeimos vynuogynuose, laikantis ekologijos ir tvarumo principų, ypatingą dėmesį skiriant dirvožemio kokybei ir biologinei įvairovei.
Vyno stilius
Gaja vynai pasižymi elegancija, sudėtingumu ir puikiai atspindi savo kilmės regionų terroir'ą.
Prestižiniai vynuogynai
Gaja šeimai priklauso prestižiniai vynuogynai Pjemonto ir Toskanos regionuose:
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
Gaja vynai pasižymi puikiu balansu, leidžiančiu mėgautis jais tiek jaunais, tiek brandžiais. Jie turi milžinišką potencialą bręsti ir tobulėti bėgant metams, atskleidžiant vis naujus charakterio niuansus.