Vilnius

Klaipėda

Gramona III Lustros Brut Nature Corpinnat 2015

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Putojantis

Gramona III Lustros Brut Nature Corpinnat 2015

69,00

Aprašymas

Viena iš ilgiausiai brandinamų cavų su mielėmis (iki 12 metų) .

Brandinta 6 metus su mielėmis.

Spalva: aukso.

Aromatas: intensyvus, kepti obuoliai, prinokusi kriaušė, citrusiniai vaisiai, greipfruto žievelė, gėliškas, juntamas rozmarinas, irisas, kepiniai, riešutiškas.

Skonis: kremiškas, vaišiškas, balzamikas, skrudinti riešutai.

Patiekimas

Tiekti 10-12 °C temperatūros kaip aperityvą, tinka su foie gras, paštetu, šaltos mėsos užkandžiais, troškiniais, ryžių patiekalais.

Apie gamintoją

Gramona – tai viena prestižiškiausių ispaniškų putojančių vynų gamintojų, kuri daugiau nei šimtmetį puoselėja vynuogininkystės tradicijas Penedès regione, Katalonijoje. Šeimos vyninė išgarsėjo dėl savo įsipareigojimo kokybei, ekologijai ir ilgai brandinamų vynų filosofijos.

Ekologiški vynuogynai ir biodinaminė filosofija

Gramona vynuogynai yra auginami ekologiškai ir biodinamiškai, laikantis pagarbos gamtai principų. Šeimos požiūris į vynuogininkystę remiasi tikėjimu mėnulio ciklais ir visatos įtaka dirvožemiui bei vynmedžiams.

Istorija ir tradicija: nuo 1881 iki šiandien

  • 1945 m. Bartomeu ir Josep Lluís Gramona pradėjo naują erą vyno gamyboje – jie buvo pirmieji, įtvirtinę ilgai brandintų putojančių vynų koncepciją Ispanijoje.

  • 1951 m. sukurtas pirmasis Gramona III Lustros, išleistas 1961 m.

  • 2021 m. pažymėtas 100 metų Gramona šeimos, kaip putojančio vyno gamintojų, ir 140 metų, kaip vynuogių augintojų, jubiliejus.

Šiandien Gramona istoriją tęsia jau penktoji ir šeštoji karta – Jaume, Roc ir Leonard Gramona, vadovaudamiesi tvarumo ir kokybės principais.

Tradicinis metodas ir išskirtinė kokybė

Gramona vynai gaminami tradiciniu metodu (Méthode Traditionnelle), identišku šampano gamybai, o jų brandinimo laikotarpis siekia nuo 18 mėnesių iki net 12 metųdaugiau nei dvigubai viršijantis standartinius Cava reikalavimus.

 Kuo išsiskiria Gramona putojantys vynai?

  • Naudojamos ne tik tradicinės Cava vynuogės (Xarel·lo, Macabeo, Parellada), bet ir Chardonnay, kuri suteikia elegancijos ir tarptautinio stiliaus.

  • Skonis: juntami riešutų, šviežiai keptų kepinių ir autolizės (mielių skilimo) aromatai.

  • Natūraliai mažai cukraus, tačiau išlaikytas balansas ir subtili rūgštis.

    Nauja kokybės karta: Corpinnat

Po ilgamečio siekio pagerinti Cava reputaciją, 2019 m. Gramona paliko oficialią DO Cava kilmės nuorodą ir tapo viena iš Corpinnat asociacijos steigėjų. Corpinnat reiškia „širdyje gimęs“ ir žymi aukščiausios kokybės putojančius vynus, gaminamus tik Penedès regione, laikantis griežtų ekologinės gamybos ir ilgalaikės brandos reikalavimų.

Jums galėtų patikti