Vilnius

Klaipėda

Gramona Vi de Glass Gewürztraminer Dolç 2022 0,375L

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Baltasis saldus

Gramona Vi de Glass Gewürztraminer Dolç 2022 0,375L

31,00

Aprašymas

Gramona Vi de Glass Gewürztraminer Dolç 2022 – elegantiškas ir rafinuotas saldus vynas, sukurtas vienų iš geriausių Ispanijos vyno namų „Gramona“. Šis vynas gaminamas iš Gewürztraminer vynuogių, užaugintų saulėtame Penedès regione, pasitelkiant išskirtinę „Vi de Glass“ (dirbtinio šaldymo) technologiją, leidžiančią išgauti natūralų vynuogių saldumą bei intensyvų skonį.

Vynas išsiskiria sodria aukso spalva su subtiliais gintaro atspalviais. Aromate dominuoja tropiniai vaisiai – ličiai, persikai, ananasai, kartu su rožių žiedlapiais, medumi ir subtiliu prieskonių šleifu. Skonyje vynas itin subalansuotas – saldumas puikiai dera su gaivia rūgštimi, sukurdamas ilgai išliekantį poskonį.

Vynas gaminamas tik iš atrinktų, visiškai sunokusių Gewürztraminer vynuogių, kurios pasižymi intensyviu aromatu ir natūraliu cukraus kiekiu. Derlius nuimamas rankomis, siekiant apsaugoti uogas nuo pažeidimų ir užtikrinti aukščiausią kokybę.

Iš karto po skynimo vynuogės šaldomos itin žemoje temperatūroje (iki -15 °C) specialiose kamerose, kuriose atkuriamos natūralios ledo vyno sąlygos. Skirtingai nei tradicinis Eiswein, kur vynuogės užšąla ant vynmedžio, „Gramona“ naudoja dirbtinį šaldymą, kuris suteikia didesnį gamybos stabilumą ir kokybės kontrolę.

Užšaldytos vynuogės spaudžiamos labai lėtai ir švelniai, kad būtų išgauta koncentruota misa, kurioje daug natūralaus cukraus ir aromatinių medžiagų. Vanduo, virtęs ledu, lieka išspaudoje, todėl misa tampa itin saldi ir turtinga.

Fermentacija vyksta žemoje temperatūroje, paprastai trunka keletą savaičių ar net mėnesių. Kadangi misoje labai daug cukraus, fermentacija sulėtėja, o dalis cukraus lieka nefermentuotas – tai suteikia vynui natūralų saldumą.

Po fermentacijos vynas kurį laiką ilsisi nerūdijančio plieno talpose, kad išlaikytų šviežumą, aromatinį grynumą ir subtilų saldumo bei rūgštingumo balansą.

Ribota gamyba – dėl sudėtingo ir brangaus proceso padaroma nedaug šio vyno.

 

Patiekimas

Tiekti 8-10°C prie baltos mėsos su keptais abrikosais ar ananasais, desertų, mėlynojo pelėsinio sūrio, ančių ir žasų kepenėlių.

Apie gamintoją

Gramona – tai viena prestižiškiausių ispaniškų putojančių vynų gamintojų, kuri daugiau nei šimtmetį puoselėja vynuogininkystės tradicijas Penedès regione, Katalonijoje. Šeimos vyninė išgarsėjo dėl savo įsipareigojimo kokybei, ekologijai ir ilgai brandinamų vynų filosofijos.

Ekologiški vynuogynai ir biodinaminė filosofija

Gramona vynuogynai yra auginami ekologiškai ir biodinamiškai, laikantis pagarbos gamtai principų. Šeimos požiūris į vynuogininkystę remiasi tikėjimu mėnulio ciklais ir visatos įtaka dirvožemiui bei vynmedžiams.

Istorija ir tradicija: nuo 1881 iki šiandien

  • 1945 m. Bartomeu ir Josep Lluís Gramona pradėjo naują erą vyno gamyboje – jie buvo pirmieji, įtvirtinę ilgai brandintų putojančių vynų koncepciją Ispanijoje.

  • 1951 m. sukurtas pirmasis Gramona III Lustros, išleistas 1961 m.

  • 2021 m. pažymėtas 100 metų Gramona šeimos, kaip putojančio vyno gamintojų, ir 140 metų, kaip vynuogių augintojų, jubiliejus.

Šiandien Gramona istoriją tęsia jau penktoji ir šeštoji karta – Jaume, Roc ir Leonard Gramona, vadovaudamiesi tvarumo ir kokybės principais.

Tradicinis metodas ir išskirtinė kokybė

Gramona vynai gaminami tradiciniu metodu (Méthode Traditionnelle), identišku šampano gamybai, o jų brandinimo laikotarpis siekia nuo 18 mėnesių iki net 12 metųdaugiau nei dvigubai viršijantis standartinius Cava reikalavimus.

 Kuo išsiskiria Gramona putojantys vynai?

  • Naudojamos ne tik tradicinės Cava vynuogės (Xarel·lo, Macabeo, Parellada), bet ir Chardonnay, kuri suteikia elegancijos ir tarptautinio stiliaus.

  • Skonis: juntami riešutų, šviežiai keptų kepinių ir autolizės (mielių skilimo) aromatai.

  • Natūraliai mažai cukraus, tačiau išlaikytas balansas ir subtili rūgštis.

    Nauja kokybės karta: Corpinnat

Po ilgamečio siekio pagerinti Cava reputaciją, 2019 m. Gramona paliko oficialią DO Cava kilmės nuorodą ir tapo viena iš Corpinnat asociacijos steigėjų. Corpinnat reiškia „širdyje gimęs“ ir žymi aukščiausios kokybės putojančius vynus, gaminamus tik Penedès regione, laikantis griežtų ekologinės gamybos ir ilgalaikės brandos reikalavimų.

Jums galėtų patikti