Baltasis sausas
Atraskite išskirtinį Jean-Noël Gagnard Côte de Beaune "Sous Éguisons" 2023 – tai įrodymas, koks galingas gali būti “Chardonnay” subrandintas unikalioje dirvoje.
Tikėkitės minerališkų natų kartu su gyvybingais citrusiniais vaisiais, kurie papildomi greipfrutų, citrinų ir laimų skoniu. Lengvai kremiška tekstūra puikiai dera su ilgu ir minerališku poskoniu.
Pavadinimas „Sous Éguisons“ reiškia virš vynuogyno esančią uolą. Uola suteikia apsaugą nuo šiaurės vėjų, o tai yra didelis privalumas, atsižvelgiant į atšiaurų klimatą ir pavasario šalnas pasitaikančias šiame aukštyje.
Vynas 12–15 mėnesių brandintas su mielėmis statinėse (33% naujų). Jis įkūnija tradicijas ir meistriškumą bei ilgaamžę Hautes-Côtes de Beaune “Chardonnay” išraišką.
Patiekti 10-12° C temperatūroje. Idealus prie mėsingų žuvų (oto, menkės), omarų, krabų, šukučių, rizoto su jūros gėrybėmis/baravykais. Ant griliaus skrudintos vištienos ar lašišos kepsnio.
Domaine Jean-Noël Gagnard įsikūręs Chassagne-Montrachet kaimelyje ir garsėja savo išskirtiniais baltaisiais ‘Chardonnay’ vynais. Vyninę 1989 m. iš savo tėvo Jean-Noël Gagnard perėmė Caroline L’Estimé, grįžusi po studijų Paryžiaus verslo mokykloje. Jos tikslas – išlaikyti subtilų ‘Chardonnay’ vynuogių charakterį, leidžiant terroir kalbėti sava kalba.
Caroline valdomi vynmedžiai auginami ekologiškai, laikantis biodinaminių principų, o vyninėje taikomi minimalios intervencijos metodai. Vyndarė vengia naujo ąžuolo pertekliaus, nenaudoja redukcijos technikų ir beveik nefiltruoja savo vynų. Ji ištikima Chassagne tradicijoms – baltieji vynai brandinami neutralaus ąžuolo statinėse 18–20 mėnesių, kad išsaugotų natūralų aromatą ir struktūrą. Nuo 2014 m. visi 12,5 ha šeimos vynuogynų yra sertifikuoti ekologiškai ir tvarkomi biodinamiškai.
Vyno stilius
Jean-Noël Gagnard vynai išsiskiria delikačiais aromatais, subtilia struktūra ir išgrynintu ‘Chardonnay’ charakteriu. Jie puikiai atspindi Chassagne-Montrachet terroir ir tinka tiek mėgavimuisi jaunystėje, tiek ilgesniam brandinimui.
Prestižiniai vynuogynai
Domaine Jean-Noël Gagnard valdo daugybę prestižinių Chassagne-Montrachet sklypų, tarp jų:
Papildomai gaminami ir kaimo vynai, kurie dėl kokybės dažnai pranoksta Premier Cru lygį.
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
Baltieji vynai brandinami neutralaus ąžuolo statinėse 18–20 mėnesių, kad aromatai ir struktūra būtų išsaugoti kuo natūralesni. Filtravimas taikomas itin retai. Tokia prieiga užtikrina, kad vynai jau jauni būtų atviri ir harmoningi, tačiau jie taip pat turi puikų brandos potencialą – geriausi pavyzdžiai gražiai vystosi 10–15 metų.