Raudonasis sausas
Chapoutier Les Meysonniers Rouge Bio Crozes-Hermitage AOP 2020 – tai klasikinis šiaurinės Ronos regiono vynas, išgaunamas vien tik iš 'Syrah' vynuogių, užaugintų pietiniuose Crozes-Hermitage šlaituose. Ūkis – ekologiškai sertifikuotas, o Chapoutier – vienas šio regiono biodinaminės vyndarystės pionierių.
Aromate atsiskleidžia prinokusių raudonų ir juodų uogų – vyšnių, aviečių, mėlynių ir džiovintų slyvų – natos, papildytos našlaičių, pipirų, vanilės ir gvazdikėlių užuominomis.
Skonyje vynas sausas, vidutinio kūno, su gaivia rūgštimi ir šilkiniais taninais. Jis palieka ilgą, elegantišką poskonį, kuriame išlieka vaisių ir prieskonių balansas.
Vynas 12 mėnesių brandintas cemento talpose bei naudotose ąžuolo statinėse.
Tiekti 16-18 °C temperatūros su žvėrienos, ėrienos ar keptos jautienos patiekalais, mėsos troškiniais, kietais brandintais sūriais.
„Maison M. Chapoutier“ ūkis svarbus vyndarystės istorijoje tuo, kad buvo vienas iš pirmųjų, išgarsinusių Šiaurės ir Pietų Ronos slėnių vynuogynus. Nors vynas su „Chapoutier“ ženklu gaminamas nuo pat XIX amžiaus, šios šeimos veikla neapsiriboja vien tradicijos puoselėjimu. „Chapoutier“ ūkyje dažnai gaminami vynai iš vienos vynuogių veislės netgi tada, kai tradiciškai leidžiami mišiniai, pavyzdžiui, „Cote-Rotie“ naudojamos tik ‘Syrah' vynuogės, nenaudojant ‘Viognier‘, baltajam „Hermitage“ – tik ‘Marsanne‘, nepridedant ‘Roussanne‘, o kai kurie „Chateauneuf-du-Pape“ apeliacijos vynai gaminami vien iš ‘Grenache Noir‘.
Nepaisant raudonojo vyno dominavimo žymiose Ronos slėnio apeliacijose, „Chapoutier“ pasiekė reikšmingų rezultatų baltojo vyno gamyboje. Fokusuodamiesi į vynuogių kokybę „Chapoutier“ vyndariai perėjo prie ekologinės vynininkystės ir tapo didžiausiu ekologiniu ūkiu Ronos slėnyje.
„Chapoutier“ šeima taip pat valdo vynines arba dirba partnerysčių principu kituose regionuose - šeimos projektų galima rasti Pietų Prancūzijoje, Elzase, Ispanijoje, Portugalijoje, Australijoje.
Daugiau apie „Chapoutier“