Raudonasis sausas
Markowitsch Pinot Noir 2024 – tai elegantiškas raudonasis vynas iš Austrijos Carnuntum regiono, pasižymintis elegantiška struktūra ir gaivia rūgštimi. Šis Pinot Noir vynas gimsta iš vynmedžių, augančių žvyringame priemolio dirvožemyje, kuris idealiai tinka subtiliam ir elegantiškam raudonajam vynui. Vynuogės fermentuotos 27–29 °C temperatūroje, pasibaigus maceracijos ir malolaktinio virsmo procesams, vynas brandintas naudotose prancūziško ąžuolo statinėse, kurios subtiliai išryškina jo skonio gilumą.
Sodrios rubino - granato spalvos vynas pasižymi intensyviu aviečių ir laukinių vyšnių aromatu. Skonyje juntamos gudobelių, aronijų uogos bei švelnios gvazdikėlių natos. Minkštas, lengvas, traškios rūgšties.
Markowitsch Pinot Noir 2024 – tai puikus pasirinkimas tiems, kurie vertina elegantiškus ir subalansuotus raudonuosius vynus.
Likutinis cukrus: 0,9 g/l;
Bendras rūgštingumas: 5,4 g/l.
Patiekti 14-16 °C temperatūros prie paukštienos širdelių, švelnios antienos, rizoto su grybais, picos ar minkštų, brandintų sūrių.
Markowitsch pavardė neabejotinai užima tvirtas pozicijas tarp ryškiausių vyno gamintojų vaizdingame Karnuntumo regione, Austrijoje. Jų platus baltųjų ir raudonųjų vynų asortimentas, pasižymintis įvairia kaina ir aukšta kokybe, yra elegantiškas ir patrauklus kiekvienam vyno mėgėjui.
Šis novatoriškas vyndarys nuolat ieško naujų būdų atskleisti unikalius Karnuntumo terroir niuansus, aktyviai eksperimentuodamas su įvairių dydžių ir skirtingų gamintojų ąžuolo statinėmis. Būtent čia gimsta vieni įdomiausių ir labiausiai vertinamų Austrijos ‘Pinot Noir’ vynų, kurie savo subtilumu ir elegancija dažnai lyginami su Burgundijos pavyzdžiais.
Vyno stilius
Markowitsch vynai pasižymi ekspresyvumu, puikiu balansu ir elegancija. Jie harmoningai derina vaisiškumą, minerališkumą ir subtilias ąžuolo natas, puikiai atspindėdami Karnuntumo regiono charakterį.
Prestižiniai vynuogynai
Weingut Markowitsch valdo vynuogynus geriausiose Karnuntumo regiono vietovėse, kurių dirvožemiai ir mikroklimatas idealiai tinka aukštos kokybės vynuogių auginimui:
Kruopštus darbas vynuogyne ir rūsyje leidžia Markowitsch sukurti išskirtinio charakterio vynus.
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
Markowitsch vynai yra sukurti mėgavimuisi tiek būnant jauniems, tiek po brandinimo butelyje. Jų puikus balansas ir struktūra leidžia vynams sėkmingai vystytis laikui bėgant, įgaunant dar daugiau kompleksiškumo ir subtilumo. Ypač tai pasakytina apie jų aukščiausios klasės ‘Pinot Noir’ vynus, kurie gali puikiai bręsti daugelį metų.