Putojantis sausas
Elegancijos, struktūriškumo ir subtilumo derinys. Rankomis rinktas derlius fermentuotas nerūdijančio metalo talpose 16 ° C temperatūroje. Tradiciniu putojančio vyno gamybos metodu padarytas vynas brandintas su mielėmis ne mažiau kaip 48 mėn.
Tiekti 8 - 10 °C temperatūros kaip aperityvą, prie troškintų daržovių, lašišos ar tuno tartaro ar keptų ant grotelių.
Parés Baltà šeimos vyninė su ilgomis tradicijomis ir ekologiniu požiūriu
Parés Baltà – tai jau šimtametė (nuo 1790 m.) ir 100 % šeimos valdoma vyninė, įsikūrusi Pacs del Penedès regione, netoli Barselonos ir Viduržemio jūros.
Šią tradiciją dabar tęsia trečia kartos atstovai – Joan ir Josep Cusiné, su tėvo – Joan Cusiné Cusiné – parama.
2. Organinė ir biodinaminė filosofija
Ūkis sertifikuotas kaip ekologiškas nuo 2002 (kai kuriais šaltiniais – 2004) ir biodinamiškas nuo 2012 m., su Demeter sertifikatu.
Vynuogynuose ganosi avys (natūralios trąšos), stovi bičių aviliai, siekiant skatinti ne tik ekologišką auginimą, bet ir biologinę įvairovę bei Viduržemio jūros ekosistemos harmoniją.
3. Unikalus terroir išraiškos požiūris
Vynuogynai išsidėstę skirtingose altitudėse – tarp 170 m ir 750 m virš jūros lygio, taip gaunant daug įvairių dirvožemių ir mikroklimatų, kas suteikia kiekvienam vynui savitą charakterį.
Be to, kai kurie vynuogynai auga ant šimtamečių terasų – išskirtinė ir rečiau sutinkama praktika regione.
4. Kūrybos vedamos vyndarės
Vynus gamina Maria Elena Jiménez ir Marta Casas – žmonos Joan ir Josep. Šios talentingos enologės sujungė tradiciją su kūrybiškumu ir įkvėpimu, praturtindamos vyną inovacijomis bei stipriu charakteriu.
Marta Casas ypatingai išsiskiria: 2024 metais pripažinta „Winemaker of the Year“ Tim Atkin MW ataskaitoje – aukštas įvertinimas visos komandos indėliui .
5. Įvairovė vynų ir cava asortimente
Parés Baltà siūlo daug stilių – tiek kasmetinę klasiką (pvz., Blanc de Pacs, Cava Blanca Cusiné, Rosa Cusiné, Cuvée de Carol) , tiek riboto leidimo Micropuvées ( Linija sukurta tam, kad būtų atskleistas kiekvieno sklypo unikalus charakteris), bei modernius projektus Priorat regione per Gratavinum prekinį ženklą..
Taip pat pristatytas novatoriškas Silvestris ‑ pirmasis visai sulfitų neturintis Priorato vynas – dar viena ekologinės pažangos išraiška.
6. Dėmesys enoturizmui
Vyninėje siūlomos ekskursijos, degustacijos,renginiai tarp vynuogynų – puiki galimybė pažinti ekologinę filosofiją, terroir niuansus ir vynų istoriją.