Baltasis sausas
Perkins Harter Johan Chardonnay Willamette Valley Oregon vynas yra puikus pasirinkimas tiems, kurie vertina vyno kreminį, švelnų charakterį su ryškiais citrusiniais akcentais, bei subalansuota struktūra ir ilgai išliekančiu poskoniu.
Šis vynas pasižymi pikantiškumu ir kreminės tekstūros, kuri puikiai subalansuoja sviestišką citrusinių vaisių poskonį. Fermentacija vykdyta naudotose prancūziško ąžuolo statinėse, suteikiant vynui subtilius ąžuolo atspalvius ir rafinuotą gylį. Vynas brandintas 9 mėn. ąžuolo statinėse ir prieš išpilstant buvo laikytas 2 mėnesius metalo talpose, kad įgautų papildomo švarumo ir struktūros.
Vynas gaminamas iš vynuogių, augančių dumblinuose molio dirvožemiuose, kurie sulaiko drėgmę ir suteikia vynui tvirtumo bei galingos struktūros. Rankinis vynuogių rinkimas ir rūšiavimas užtikrina tik geriausių uogų pasirinkimą, o tai lemia vyno kokybės, galios ir tvirtumo išsaugojimą.
Patiekti 8 - 10 °C temperatūros prie oto su voveraičių padažu, rūkytos lašišos su krapų padažu, omaro su imbieriniu sviestu, jūros ešerių, sviestažuvės.
Shelby Perkins Harter – viena iš nedaugelio vyndarių pasaulyje, turinti lietuvių kilmės šaknų. Jos proprosenelis Aleksandras Kvietkauskas, o vėliau jo sūnus Antanas XX amžiaus pradžioje emigravo į Jungtines Amerikos Valstijas, kur šeima pradėjo naują gyvenimą. Praėjus kelioms kartoms, Shelby pasirinko netradicinį kelią – teisininkės karjerą valstybiniame sektoriuje ji iškeitė į vyndarystę.
Jos pirmieji žingsniai prasidėjo Kalifornijoje, Sonomos regione, kur Shelby išsinuomojo namą-vyninę ir pasirašė sutartį su senbuviu vynuogynų savininku dėl 128 metų senumo ‘Zinfandel’ vynuogynų priežiūros. Taip gimė „Perkins Harter The Weight Old Vine Zinfandel“ – retas, istoriškai svarbus vynas, kurio pagaminama vos apie 1500 butelių. Šis riboto leidimo vynas greitai atkreipė dėmesį į Shelby, kaip į talentingą ir savo amatui atsidavusią vyndarę.
Vyno stilius
Shelby Perkins Harter vynai pasižymi elegancija, preciziška struktūra ir ryškiu terroir atspindžiu.
Prestižiniai vynuogynai
Didžiausias Shelby pasididžiavimas – jos pačios rankomis pasodintas vynuogynas Oregone. Kruopščiai parinktas terroir, biodinaminės praktikos ir ribotas derlius leidžia kurti riboto leidimo vynus, kurių kiekvienas butelis pasakoja unikalią istoriją – tiek apie vietos gamtą, tiek apie asmeninę vyndarės kelionę.
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
Vynai brandinami naudojant tradicines prancūziško ąžuolo statines, o naujo ąžuolo dalis visuomet išlaikoma saikinga, kad nebūtų užgožtas vaisiškumas ir terroir charakteris. Shelby vynai yra patrauklūs ragauti jauni dėl savo vaisiškumo ir šviežumo, tačiau taip pat pasižymi brandinimo potencialu, atsiskleidžiančiu laikui bėgant.