Raudonasis sausas
Klasikinio Bordo stiliaus raudonasis, kuriame dera vaisiaus brandumas, subalansuota struktūra ir kasdieniam, bet kokybiškam mėgavimuisi tinkama elegancija. Tai vynas, atspindintis dešiniojo Bordo kranto tradiciją, kur akcentuojamas švelnesnis taninų profilis ir sultingų vaisių išraiška.
Aromate atsiveria raudonųjų ir tamsių uogų paletė: vyšnios, avietės, juodieji serbentai, slyvos. Jas papildo lengvi prieskonių, subtilaus tabako, kedro ir švelnios žemiškos natos, suteikiančios vynui tipiško Bordo charakterio.
Burnoje vynas vidutinio kūno, švarus ir harmoningas. Taninai minkšti, nugludinti, rūgštis gyva, palaikanti vaisių ir suteikianti gaivos. Skonyje dominuoja raudonos uogos, lengvas prieskoniškumas ir švelni minerališka linija.
Vynuogės auginamos Bordeaux Supérieur zonai būdinguose molio ir kalkakmenio dirvožemiuose, kurie leidžia pasiekti gerą brandą ir išlaikyti struktūrišką balansą. Vynas kuriamas klasikiniu Bordo metodu, siekiant išsaugoti vaisiaus grynumą, eleganciją ir universalumą.
1994 m. britas Jonathanas Malthusas įgyvendino savo seną svajonę – pardavė jam priklausančią pramonės inžinerijos firmą ir nusipirko vynuogyną pačioje Prancūzijos vyndarystės širdyje – Bordo, Saint-Emillione.
Ten jis prisidėjo prie maištingo garagistes judėjimo, kuriam priklausė išradingi mažų vynuogynų savininkai, siekę gaminti mažus kiekius unikalaus, žaismingo vyno, pasižyminčio koncentracija, tačiau išlaikančius lengvą vaisiškumą.
J. Malthuso vynai greitai iškovojo pripažinimą konservatyviajame Bordo regione: drąsios vyndarystės technologijos (ypatingai maži derliai, dvigubas vynuogių perrinkimas, fermentavimas žemoje temperatūroje) padėjo britų vyndario vardui atsidurti Saint-Emilliono grand cru sąraše.