Tradicinis "Šušvės" midus pagamintas pagal XIV a. midaus receptą iš geriausio ir kvapniausio miško ir pievų medaus. Gamybai naudojamos kadagio uogos ir apyniai, tai suteikia subtilaus, šiek tiek karstelėjusio medaus poskonį kurį tobulai papildo šviežio medaus subtilus saldumas. Tai ypatingas, prabangus midus!
Rekomenduojama patiekimo temperatūra 12-16 °C. Vartojamas kaip aperityvas, gali būti derinamas prie jūros gėrybių ar desertų. Galima ragauti karštą.
Sudėtis: medus, vanduo, kadagio uogos, apyniai.
Įvertinimai ir apdovanojimai
Sudėtis: medus, vanduo, kadagio uogos, apyniai.
Įmonės įkūrėjas – trečios kartos bitininkas Erikas Augustinavičius. Jam bitininkystės tradicijas perdavė senelis, bei mama. Bitynas įkurtas Kėdainių rajone, Plinkaigalio kaime, ant Šušvės kranto, o jį sudaro net du šimtai avilių. Šušvės bičių suneštas medis neturi jokių cheminių priedų. Jis brandinamas ne mažiau 1 metų, o kai kurios midaus rūšys brandinamos ne mažiau 3 metų. Brandinto midaus skonis taurus, subtiliai salsvas. Gėrimas pilstomas į originalaus dizaino butelius, kamščiai padengti natūraliu bičių vašku, todėl aromatas sklinda dar nė nespėjus atidaryti butelio. Pastangos pagaminti aukščiausios kokybės midų nenuėjo veltu, nes didžiausiame midaus konkurse Europoje Mead Madness Cup Šušvės midaus daryklai atiteko net trys medaliai, du aukso ir vienas bronzos.