Domaine du Vieux Télégraphe istorija prasidėjo dar 1898 m., kai Hippolyte Brunier pasodino pirmąjį vynuogyną ant „La Crau“ plynaukštės — vietos, kuri iki šiol išlieka ūkio širdimi. Pavadinimas „Vieux Télégraphe“ kilo nuo XVIII a. ant kalvos veikusios telegrafo stoties. Nuo tada ūkis išaugo į vieną įtakingiausių Châteauneuf-du-Pape apeliacijos vardų, pabrėžiančių klasikinę pietinės Ronos vyndarystės išraišką.
Vyno filosofija
Ūkis remiasi idealu kurti vynus, išreiškiančius šio terroir unikalumą: visos naudojamos vynuogės – ‘Grenache’, ‘Syrah’, ‘Mourvedre’, ‘Cinsaut’, ‘Grenache Blanc’, ‘Clairette’, ‘Roussanne’, ‘Bourboulenc’ — auga viename masyve „La Crau“ ir brandinamas laikantis tradicinių metodų. Vynmedžiai – dažnai 50 m. ar senesni (‘Grenache’ net dar senesni). Uogos pereina dvigubą atranką, siekiant užtikrinti aukščiausią kokybę. Jaunų vynmedžių derlius naudojamas antrajam vynui „Télégramme“, o pagrindinis „Vieux Télégraphe“ skirtas brandžiai ir struktūriuotai interpretacijai. Brandinimas vykdomas dideliuose ąžuolo foudre — taip vynui suteikiamas ilgalaikis potencialas be perteklinės ąžuolo įtakos.
Vyno stilius
Vieux Télégraphe vynai garsėja savo galia, struktūra ir charakteriu. Raudonasis variantas iš ‘Grenache’ sudaro sodrių tamsių uogų, laukinių žolelių, akmens ir dūmo sintezę; baltasis variantas, iš ‘Grenache Blanc’, ‘Clairette’, ‘Roussanne’ ir kitų, pasižymi vaisiškumu, kreminiška tekstūra ir aiškiu minerališkumu.
Prestižiniai vynuogynai
La Crau plynaukštė — tai vienas garsiausių Châteauneuf-du-Pape terroir. Vynmedžiai sodinti ant galets roulés (didelių, apvalių upės akmenų), kurie dieną sugeria saulės šilumą ir ją pamažu atiduoda naktį; po jais slepiasi kalkinis-molingas dirvožemis su akmens priemaišomis, suteikiantis vynui struktūrą bei intensyvų skonių profilį. Derliaus brandinimas atliekamas tradiciškai — atrinktos keleto dešimčių metų vynmedžių uogos, dviguba atranka, brandinimas didelėse ąžuolo foudre statinėse.
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
Domaine du Vieux Télégraphe vynai yra paruošti tiek laikymui, tiek mėgavimuisi dabar. Nors jau jaunystėje jie džiugina savo vaisiškumu ir aromatine atvirumu, tačiau jų tikrasis potencialas atsiskleidžia laikui bėgant — per 10 ir daugiau metų brandinimo. Tada jie įgauna kompleksiškumo, tekstūros gilumo ir subtilaus prieskonių bei mineralų išraiškos.