1–0 iš 0
‘Cinsault’ – tai sena, šilto klimato raudonųjų vynuogių veislė, kilusi iš Pietų Prancūzijos, ypač paplitusi Langedoko, Rono slėnio ir Provanso regionuose. Nors anksčiau dažniausiai naudota mišiniuose su kitomis veislėmis, pastaraisiais metais ‘Cinsault’ vis labiau vertinama kaip pagrindinė veislė dėl savo subtilumo, gaivumo ir lengvo, vaisiško stiliaus. Be Prancūzijos, ši vynuogė taip pat sėkmingai auginama Pietų Afrikoje, Libane, Čilėje ir net Kalifornijoje.
‘Cinsault’ gerai prisitaiko prie karšto klimato, nes turi storą odelę. Iš jos gaunami vynai būna švelnūs, mažiau taniniški, neretai su gėliškais bei raudonųjų uogų aromatais. Tai lengvas, kartais net šiek tiek žolelių ar prieskonių tonais praturtintas vynas, kuris puikiai atsiskleidžia tiek vieno vynuogyno išraiškoje, tiek mišiniuose – ypač su ‘Grenache’, ‘Syrah’ ar ‘Carignan’.
Skaityti daugiau‘Cinsault’ vynai – tai elegantiški, vidutinio ar lengvo kūno, pasižymintys braškių, aviečių, vyšnių ir rožių žiedlapių natomis. Juos dažnai lydi subtili žolelių ar pipirų užuomina. Skonis – vaisiškas, gaivus, neretai kiek prieskoningas, su švelniais taninais ir saikingu alkoholio lygiu.
Dėl savo subtilios struktūros ir žaismingo charakterio, ‘Cinsault’ puikiai dera su lengvais vasaros patiekalais, šaltomis mėsomis, salotomis, keptomis daržovėmis, marinuotu paukštienos kepsniu ar net grilyje keptu tunu. Taip pat tai vienas geriausių pasirinkimų prie viduržemio jūros virtuvių – nuo ratatouille iki lengvų kuskuso patiekalų. ‘Cinsault’ – tai vasariškas, prieinamas ir stilingas raudonasis vynas, idealiai tinkantis tiek prie pietų stalo.