Vilnius

Klaipėda

Tenuta delle Terre Nere Calderara Sottana Prephylloxera le Vigne di Don Peppino Etna Rosso  DOC 2019

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Raudonasis sausas

Tenuta delle Terre Nere Calderara Sottana Prephylloxera le Vigne di Don Peppino Etna Rosso DOC 2019

155,00

Aprašymas

Terre Nere Prephylloxera Etna Rosso DOC 2019 – tai vienas iš prestižiškiausių Sicilijos raudonųjų vynų, gaminamas iš šimtamečių vynmedžių, kurie išliko nepažeisti filokseros. Tai itin retas ir vertingas vynas, atspindintis Etna regiono istorinę svarbą ir unikalų vulkaninį terroir.

Vyne atsiveria raudonųjų vyšnių, aviečių, rožių žiedlapių, dūmo, žolelių ir mineralų derinys. Skonyje – rafinuota struktūra, elegantiški taninai, subtilus rūgštingumas ir ilgas, minerališkas poskonis

Pre-filokseriniai vynmedžiai (120–140 metų amžiaus) auga Calderara Sottana vynuogyne, ant šiaurinių Etna šlaitų, maždaug 600–800 m aukštyje virš jūros lygio. Tai vienas iš nedaugelio Europos regionų, kur filoksera nesunaikino senųjų vynmedžių, nes vulkaninis dirvožemis joms netinka.

Derlius renkamas rankomis, labai kruopščiai, atrenkant tik sveikiausias uogas.

Vynuogės fermentuojamos su natūraliomis mielėmis, pasitelkiant tradicinį ilgą odelių mirkymą (maceraciją), kuris leidžia išgauti gilesnį spalvos, taninų ir aromatų profilį.

Vynas brandinamas apie 14 mėnesių prancūziško ąžuolo statinėse, iš kurių dalis yra naujos ir 1 mėn. metalo talpose. Po to dar brandinamas buteliuose.

Produkcija itin ribota – apie 4–5 tūkst. butelių per metus.

Patiekimas

Tiekti 16-18° C prie tuno tartaro, jautienos karpačio, picų, vytinto kumpio, sūrių.

Apie gamintoją

Tenuta delle Terre Nere – prestižinė Sicilijos vyninė, įsikūrusi ant šiaurinių Etnos ugnikalnio šlaitų, apie 600–1 000 m aukštyje, netoli Randazzo miestelio. Įkurta 2002 m. žinomo Italijos vyno ambasadoriaus Marco de Grazia, ji tapo viena pirmųjų ir labiausiai pripažintų vyninių, kurių filosofija paremta šio unikalaus terroir išraiška. Vulkaninės kilmės dirvožemiai, turtingi mineralais, suteikia vynams ypatingą charakterį, o ekologiška praktika bei kruopštus rankinis darbas užtikrina jų autentiškumą ir aukščiausią kokybę.

Vyno stilius

Tenuta delle Terre Nere vynai garsėja savo elegancija, subtilumu ir minerališkumu, dažnai vadinami Burgundiško stiliaus Sicilijos vynais.

  • Raudonieji vynai – gaminami daugiausia iš ‘Nerello Mascalese’ su nedidele ‘Nerello Cappuccio’ dalimi. Jie pasižymi išraiškingais raudonųjų vaisių aromatais, subtiliomis prieskonių ir žolelių natomis, švelniais taninais bei minerališku, ilgai išliekančiu poskoniu. Dažnai lyginami su ‘Pinot Noir’ dėl savo struktūros ir aromatinio profilio.

  • Baltieji vynai – pagrįsti ‘Carricante’ vynuogėmis, jie išsiskiria gaivumu, citrusinių vaisių ir baltų gėlių natomis, elegantišku minerališkumu ir preciziška rūgštimi.

Prestižiniai vynuogynai

Vienas didžiausių vyninės išskirtinumų – „cru“ filosofija. Tenuta delle Terre Nere buvo viena pirmųjų Etnos regione, pradėjusių atskirai gaminti vynus iš pavienių vynuogynų. Kiekvienas jų turi savitą charakterį ir išraišką: Calderara Sottana, Feudo di Mezzo, Guardiola, San Lorenzo, Santo Spirito ir kiti. Šie sklypai atspindi didžiulę Etnos dirvožemių įvairovę ir leidžia sukurti itin rafinuotus, kompleksiškus vynus.

Brandinimas ir vartojimo laikotarpis

Tenuta delle Terre Nere vynai brandinami naudojant subtilų ąžuolo statinių poveikį, kuris praturtina struktūrą, bet neužgožia terroir autentiškumo. Etna Rosso ir Etna Bianco skirti mėgautis jauni, kai ryškiausiai atsiskleidžia vaisiškumas ir gaiva. Tuo tarpu „cru“ raudonieji vynai pasižymi ilgu brandinimo potencialu – laikui bėgant jie tampa dar sudėtingesni, atskleisdami visą Etnos terroir gilumą ir rafinuotumą.

Tenuta delle Terre Nere

Tenuta delle Terre Nere

Italija Visos gamintojo prekės

Jums galėtų patikti