1–7 iš 7
Nerello Cappuccio – nedaug kam žinoma, bet ypatinga Sicilijos raudonųjų vynuogių veislė, kuri dažniausiai pasirodo mišiniuose su ‘Nerello Mascalese’, ypač prestižiniuose Etna DOC vynuose. Ši vynuogė kilusi iš Sicilijos rytinės dalies ir nuo seno buvo auginama Etna kalno šlaituose, kur vulkaninis dirvožemis ir dideli aukščiai sukuria unikalią aplinką elegantiškiems, struktūriškiems vynams. Nors retai naudojama viena, ‘Nerello Cappuccio’ suteikia mišiniams spalvos, apvalumo, švelnesnių taninų ir sodresnio vaisiškumo – ji veikia kaip puikus partneris struktūriškesnei ‘Nerello Mascalese’.
Skaityti daugiauRaudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Vynai su ‘Nerello Cappuccio’ pasižymi tamsesniu rubino atspalviu, sodriu raudonų ir juodų uogų aromatu, subtiliais prieskonių, žolelių, tabako ar dūmo tonais. Jie yra vidutinio kūno, su švelniais taninais ir pakankamu rūgštingumu, todėl gana universalūs derinant su maistu. Tai puikus pasirinkimas prie keptos paukštienos, kiaulienos, baklažanų su parmezanu, makaronų su pomidorų ar raudonojo vyno padažais, taip pat prie vidutinio intensyvumo sūrių. ‘Nerello Cappuccio’ – tai atradimas tiems, kas ieško nebanalaus, bet prieinamo Sicilijos skonio su ugnikalnio dvasia.