1–0 iš 0
Nerello Mascalese’ – viena kilmingiausių Sicilijos raudonųjų vynuogių veislių, kilusi iš Etnos kalno šlaitų, kur vulkaninis dirvožemis, aukštis ir vėjai sukuria unikalų terroir. Ši vynuogė ypač vertinama dėl savo gebėjimo perteikti augimo vietos savybes ir subtiliai subalansuoto skonio profilio. ‘Nerello Mascalese’ dažnai lyginama su ‘Nebbiolo’ ar ‘Pinot Noir’ – jos vynai gali būti šviesesnės spalvos, bet gilūs, sudėtingi ir ilgaamžiai.
Skaityti daugiauTipinis ‘Nerello Mascalese’ vynas – elegantiškas, bet struktūriškas: pasižymi vyšnių, aviečių, granatų, džiovintų žolelių, pipirų ir mineralų aromatais. Skonyje – subalansuota rūgštis, švelnūs, bet aiškūs taninai ir ilgai išliekantis poskonis. Puikiai dera su kepta paukštiena, žvėriena, makaronais su grybų ar pomidorų padažu, brandintais sūriais. Tai puikus pasirinkimas gurmanams, ieškantiems raudonojo vyno su charakteriu, elegancija ir istorija.