Raudonasis sausas
Vynas vidutinio intensyvumo, puikiaus balanso, stebėtinai gaivus, aromatingas: kvepia gervuogėmis, juodaisiais serbentais, spanguolėmis, kakava, šviežiai malta kava, cinamonu, anyžiumi. Vynas švelnių taninų bei ilgo švelnaus poskonio, kuriame antrąja banga užplūsta raudonųjų bei juodųjų uogų motyvai.
'Tempranillo' vynuogės šiam vynui renkamos išskirtinai iš Torre de Oña vynuogyno, esančio Rioja Alavesa. Rinktos tik reikiamą prinokimo lygį pasiekusios kekės, kurios iki vyninės keliauja mažose medinėse uždarose dežėse. Vyno gamybai, šiam regionui tradiciškai, buvo pasirinktas modernus Bordo vyndarystės stilius: kotelių ir šakelių pašalinimas, tik lengvas traiškymas, fermentacija nerūdijančio plieno statinėse. Vynas buvo patalpintas į amerikietiškas (60%) bei prancūziškas (40%) ąžuolo statines, kur brandinimas vyko 16 mėnesių.
Patiekti 16-18 °C temperatūros prie ant griliaus keptų dešrelių, mėsainių, vidutinio intensyvumo kietųjų sūrių.
„La Rioja Alta“ vyninė neabejotinai yra senosios Riochos atstovė, itin vertinanti ir puoselėjanti tradicinius regiono vyno gamybos metodus. Jų „Gran Reserva“ vynas net šešerius metus brandinamas statinėse ir dar dvejus – butelyje, kol pasiekia vartotoją, įkūnydamas kantrybę ir meistriškumą. Aukštumose įsikūrę „La Rioja Alta“ vynuogynai dėl savo unikalių sąlygų suteikia vynams subtilumo, kartais primenančio net Burgundijos ‘Pinot Noir’. „La Rioja Alta“ grupei priklauso vyninės ne tik Riochoje, bet ir Galicijoje (Rias Baixas) bei Ribera del Duero (Burgos) regionuose, tačiau būtent tradicinis Riochos stilius yra jų vizitinė kortelė.
Vyno stilius
„La Rioja Alta“ vynai pasižymi elegancija, sudėtingumu ir ilgaamžiškumu. Jie atspindi Riochos terroir ir tradicinės vyndarystės harmoniją.
Prestižiniai vynuogynai
„La Rioja Alta“ valdo aukštumose įsikūrusius vynuogynus Riochos Alta regione:
Šios unikalios vynuogynų savybės ir kruopštus darbas vynuogyne yra pagrindas išskirtiniam „La Rioja Alta“ vynų charakteriui.
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
„La Rioja Alta“ vynai yra sukurti lėtam mėgavimuisi. Ilgas brandinimas ąžuolo statinėse ir buteliuose suteikia jiems ypatingo kompleksiškumo ir harmoningumo. Nors šiais vynais galima mėgautis ir būnant jauniems, jų tikrasis potencialas atsiskleidžia po daugelio metų brandinimo butelyje. Tai vynai, vertinami dėl savo ilgaamžiškumo ir gebėjimo tobulėti laikui bėgant.