Raudonasis sausas
Varner Wine Foxglove Pinot Noir Central Coast 2018 - elegantiškas, vaisiškas 'Pinot Noir' vynuogės vynas iš Kalifornijos Centrinės pakrantės. Aromate — sultingos vyšnios, laukinės braškės, spanguolės, švelni granatų nata, džiovintos rožės ir žiupsnelis cinamono. Skonyje – vidutinio kūno, švelnūs, šilkiniai taninai, gaivinantis rūgštingumas ir ilgesnis, vyšniškai prieskoniškas poskonis su lengvu kola/miško paklotės niuansu.
Vynmedžiai auga vėsesnėse Central Coast (California) vietovėse, kur Ramiojo vandenyno įtaka leidžia išlaikyti gaivą ir aromatinį švarumą. Švelnus uogų apdorojimas leidžia išsaugoti vaisių tyrumą.
Vynuogės renkamos rankomis, fermentacija vykdyta nerūdijančio plieno talpose, taikant subtilią maceraciją. Brandinama neutraliose prancūziško ąžuolo statinėse (minimalus naujo ąžuolo naudojimas), kad išliktų vaisiškumas ir šilkinė tekstūra, filtruota minimaliai.
Tiekti 14 - 16 °C prie paukštienos širdelių, švelnios antienos, kalakutienos, rizoto su grybais, picos ar minkštų brandintų sūrių.
Jimo ir Bobo Varnerių, šiandien Centrinėje Kalifornijos pakrantėje, į pietus nuo San Francisko, valdančių „Varner Wine“, motina Lucillė (g. 1921 m.) buvo Antano Tananevičiaus duktė. Vyndarių senelis 1897 metais atvyko į JAV būdamas vienuolikos metų. 1914-aisiais jis baigė Čikagos medicinos ir chirurgijos koledžą, tapo gydytoju. Dar spalvingesnė senelio brolio Jono Mykolo Tananevičiaus asmenybė. Jis į JAV atvyko 1895 metais. 1899 metais Čikagoje su kunigu Kriaučiūnu pradėjo leisti savaitraštį „Katalikas“, kuris vėliau tapo Jono Tananevičiaus nuosavybe. Laikraščio redakcijos patalpose Jonas įsteigė banką, pavadinęs jį „Tananewich Bank“. Nuo 1914 m. „Katalikas“ ėjo kasdien. 1915 m. dienraštis ir knygynas buvo atskirti nuo banko. Čia įvyko pirmasis lietuviškų laikraščių leidėjų ir redaktorių suvažiavimas. 1917 m. bankas bankrutavo, teko nutraukti ir laikraščio leidybą bei uždaryti knygyną.Ketverių metų broliai išvyko iš Čikagos ir šiandien daro vyną Santa Barbaroje, Santa Kruso kalnuose ir Paso Roblese. Mes atsivežėme jau bręsti pradėjusį 2016 m. kvapnų „Pinot Noir“ iš Santa Barbaros ir atskiro vynuogyno „Chardonnay“, padarytą taip, kaip mes įsivaizduojame idealų kalifornietišką baltąjį vyną – kvepiantį persikais, tropiniais vaisiais ir saldžia ąžuolo vanile.