1–3 iš 3
‘Xinomavro’ – tai viena kilmingiausių ir charakteringiausių raudonųjų vynuogių veislių Graikijoje, dažnai vadinama graikiškuoju ‘Nebbiolo’. Šį palyginimą lemia neatsitiktinai: abi veislės pasižymi ryškiu rūgštingumu, tvirta taninų struktūra ir puikiu gebėjimu bręsti. ‘Xinomavro’ kilusi iš šalies šiaurės, ypač iš Naoussa, Amyntaio ir Rapsani regionų, kur vynuogės auga kalvotose vietovėse su molingais bei kalkingais dirvožemiais. Vardo reikšmė – „rūgšti juoda“ – tiksliai atspindi jos savybes: gilus spalvos tonas, elegantiška rūgštis ir ryškus charakteris.
Skaityti daugiauRožinis sausas
Rožinis sausas
Raudonasis sausas
Klasikiniai ‘Xinomavro’ vynai stebina vyšnių, slyvų, džiovintų pomidorų, alyvuogių, žolelių ir tabako natomis. Jie struktūriški, kompleksiški ir puikiai tinkami ilgesniam brandinimui. Laikui bėgant vynai įgauna žemės, odos ir dūmo niuansų – savybių, dėl kurių juos taip dažnai lygina su elegantiškaisiais Pjemonto vynais. Jaunesni ‘Xinomavro’ stiliai būna vaisiškesni, su švelnesniais taninais. Šie vynai puikiai dera su aviena, jautienos troškiniais, keptais baklažanais, džiovintais pomidorais ir brandintais sūriais.