Pavadinimas kiniškai-angliškai |
Tipas |
Kilmė (provincija, vietovė) |
Aprašymas |
Gamyba |
Da Fo Long Jing - Big Buddha Dragon Well |
Žalioji Long Jing arbata |
Zhejiang, Xin Chang |
Pirmųjų vieno - dviejų lapelių žalioji arbata. Tai subtiliausia iš žaliųjų arbatų, naujasis Long Jing, auginamas rytiniame Zhejiang. Daroma nuo 20 a. pabaigos |
Skinama pirštų pagalvėlėmis, kai lapeliai išauga iki 1,2 cm dydžio. Porą valandų vytinama, kad išnyktų žoliški aromatai, tada padžiovinama aukštoje temperatūroje, sustabdant fermentaciją, suplojami ir baigiama džiovinti žemesnėje temperatūroje. kofeino - 4 gr/kg |
Shi Feng Long Jing - Lion Peak Dragon Well |
Žalioji Long Jing arbata |
Zhejiang, Hangzhou |
Pirmųjų vieno - dviejų lapelių, skinamų pavasarį, žalioji arbata. Tai subtiliausia iš žaliųjų arbatų, originalus Long Jing iš Hangzhou, garbinamas Japonijos imperatorių nuo 17 а. |
Skinama pirštų pagalvėlėmis (seniau geriausia arbata buvo skinama lūpomis) kai lapeliai išauga iki 1,2 cm dydžio. Porą valandų vytinama, kad išnyktų žoliški aromatai, tada padžiovinama aukštoje temperatūroje, sustabdant fermentaciją, suplojami ir baigiama džiovinti žemesnėje temperatūroje. kofeino - 4 gr/kg |
Wu Yi Shui Xian - Wu Yi Water Sprite Rock Tea Yan Cha |
Juodoji oolong arbata |
Fujian, Wu Yi kalnai |
Uolėtuose Wu Yi kalnuose augančių arbatmedžių dalinės fermentacijos, rūkyta juodoji arbata. Daroma nuo 16 а. |
Shui Xian - arbatmedžio veislė, kilusi iš Phoenix ir vėliau išplitusi Wu Yi kalnuose. Nuskinta, apvytinta, sukratyta bambukiniuose krepšiuose, 50-60% fermentuota, du kartus ant anglių kepinta arbata, sukti lapeliai |
Zhi Lan Xiang - Phoenix Dan Cong Orchid |
Juodoji oolong arbata |
Guandong |
Phoenix kalnų senų, vienišų arbatmedžių dalinės fermentacijos, rūkyta juodoji arbata. Arbatai būdingas orchidėjų nektaro - vieno iš dešimties Phoenix kalnų arbatų aromatas. Gaminama nuo 15 а. |
Dan Cong - vienišas arbatmedis, Shui Xian veislės. Seniausiam tame regione - apie 900 m. Nuskinta, apvytinta, sukratyta bambukiniuose krepšiuose, fermentuota, du kartus kepinta, rankomis sukta. |
Yunnan Dian Hong Golden Buds |
Raudonoji Yunnan arbata |
Yunnan |
Neišsiskleidusių lapelių (tips) raudonoji Kinijos arbata. Dalinai oksiduota. Daroma nuo 20 vidurio iš tų pačių arbatmedžių, kaip ir Pu-Ehr. |
Daye - arbatmedžio veislė. Skinami lapeliai - tips, vytinami, džiovinami vėjyje, vėliau kepinant. Laikomi susukti šiltai, kol oksiduojasi iki pageidaujamo aromato |
Bai Mu Dan - White Peony |
Baltoji arbata |
Fujian, Fuding |
Baltoji - arbata, skinama pavasarį- balandžio pradžioje. Jai būdingas salsvas vynuogių, meliono, džiovintų pievos gėlių, grūdų aromatas Ypatingai švelni grietinėliška tekstūra. |
Balandžio pradžioje skinamas vienas pumpuras ir du išsiskleidę lapeliai. Greitai išdžiovinami. Sezono pradžioje yra gana vėsu, todėl lapeliai auga lėčiau, sukaupdami daugiau polifenolių, kurie suteikia arbatai daugiau svarumo. Vėliau skinta arbata turėtų agresyvesnį poskonį,labiau sutrauktų, džiovintų burną. |
An Ji Bai Chai |
Žalioji arbata |
Zhejiang, Anji |
Žalioji ypatingai švelni pavasarinė žalioji arbata, primenanti baltąją. Skinamas pumpuras ir 1-2 ilgi siauri lapeliai. Saldus citrusinių vaisių ir vaismedžių žiedų kvapas. Šioje arbatoje amino rūgščių dukart daugiau nei kitose, todėl ypač gerai mažina stresą. |
Balandžio 02 skinta arbata: pumpuras ir 1-2 lapeliai. Arbatmedis nefrito spalvos lapeliais atrastas 1982 m, nors apie jį legendos sklandė tūkstantį metų. Neplačiai paplitęs, retas. Skynimo laikotarpis - 30 dienų pavasarį, vėliau lapeliai tampa žali. |
Tie Guan Yin - Iron Goddess of Mercy |
Juodoji oolong arbata |
Fujian, Anxi |
Aromatinga, dalinai oksiduota suktų lapelių juodoji arbata. Gėlių, žalių persikų aromatas ir saldus poskonis. Gaminama nuo Qing dinastijos laikų 17 a. |
Originalus Tie Guan Yin - [Tikuaninis] daromas tik Anxi. Tie Guan Yin - arbatmedžio pavadinimas. 3-4 pirmieji lapeliai kartu su stiebeliu fermentuojami, todėl arbata gausi polifenoliais turi ypatingai intensyvų aromatą. Skinta spalio mėn. |
Pirkti šias arbatas Vyno klube.
Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros