Raudonasis sausas
Geriausias Mauro Molino vynas iš vieno vynuogyno dažnai pasižymi tvirčiausia struktūra ir didžiausiu kompleksiškumu. Net prastais derliaus metais, dėka labai geroje vietoje esančio Conca vynuogyno, pavyksta pagaminti puikų vyną. Fermentacija vykdyta 20 dienų nerūdijančio plieno talpose,maceracija -10 dienų. Vykdyta malolaktinė fermentacija. Vynas 18 mėn. brandintas prancūziško ąžuolo statinėse.
Vynas kvepia rožėmis, džiovintomis spanguolėmis, raudonuoju saldymedžiu, vyšniomis, džiovintomis slyvomis, pušies žieve,juodąja arbata. Intensyvus, komplesiškas, ilgo poskonio.
Rekomenduotinas vyno vartojimas -2028
Patiekti 16 - 18 °C temperatūros prie žvėrienos, sodrių mėsos patiekalų su grybų padažu bei kietų sūrių, tokių kaip Manchego, Parmigiano Reggiano ar Pecorino al Tartufo.
There’s a beautiful density and body to this, but it’s fresh, refined and bright. Medium-bodied with medium-round tannins and a savory finish with hints of cedar and violets. Crunchy. So drinkable now, but better from 2028.
Vyninė „Mauro Molino“ įkurta 1953 m., netoli senojo Šv. Martyno vienuolyno Pjemonte, Italijoje. Jai priklauso 10 hektarų vynuogynų, iš kurių daugiau nei pusę užima Nebbiolo veislės vynmedžiai. Taip pat auginama apie 2,6 ha Barbera, maždaug po pusę hektaro Dolcetto ir Chardonnay vynuogių.
Didžiausias vyninės pasididžiavimas – Vigna Conca ir Vigna Gancia vynuogynai, kurių derlius skirtas aukštos kokybės Barolo gamybai.
Nuo 1978 metų vyninei vadovauja Mauro Molino – enologas, baigęs mokslus Albos institute. Nors vyninė nedidelė, jos vynai pelnė tarptautinį pripažinimą. Vyno kritikas Robertas Parkeris taip atsiliepė apie Mauro Molino Barolo:
„...skonio vaisinė bomba! Masyvūs, koncentruoti vynai, kuriuos galima brandinti ilgiau nei 20 metų.“
Šiuo metu vyninę valdo šeima, kuri deda didelį akcentą į tvarumą: integruotas vynuogynų ligų valdymas, minimalus sieros ir vario naudojimas, organinių trąšų naudojimas, natūrali žolių plokštuma tarp vynmedžių, taip pat minimalus SO₂ kiekis vynuose.