Vieno litro talpos vynas Italijoje atspindi gilias ir stiprias tradicijas, tapusias draugiškumo simboliu. Todėl šis lengvas, vaisiškas, žemo alkoholiškumo vynas tapo šios tradicijos vedliu.
Vynas pagamintas iš skirtingų vynuogių veislių: Alicante, Carignano, Mourvèdre, Sangiovese bei Alicante Bouschet, susirpintų visai jaunų, netoli jūros esančių vynmedžių. Po fermentacijos vynas laikytas betono talpose 6 mėnesius. Jaunatviškas, lengvas vynas yra dinamiškas tiek nosyje, tiek burnoje. Vynas kvepia raudonomis uogomis, balzamiku, salsvais prieskoniais.
Patiekite 14-16 °C temperatūros. Vynas puikiai tinka su kepta mėsa, mėsainiais, ant grotelių keptomis kalakutienos dešrelėmis.
Ampeleia was established in 2002, the year in which Marco Tait, young and impulsive at the time, answered the call of the current owners, Elisabetta Foradori and Giovanni Podini, to take charge of the first harvest, without being fully aware of what he was getting involved in. Marco, fresh out of oenology and viticulture school, had been enchanted by the call of the Maremma and he and Elisabetta had known each other for a while. Ampeleia is wine, of course. But it is also wheat and oil. It is vineyard, but also vegetable garden and olive groves. It is people, but also animals. It is high and it is low, it is small and it is large. It is work and opportunity for both professional and personal growth.