Baltasis sausas
Molingame dirvožemyje auga Chardonnay vynuogės iš kurių daromas šis kvapnus ir sodrumu pasižymintis vynas. Aromatai atsiskleidžia per dyzelio, kriaušių ir dervos natas. Nepaisant šių iš pirmo žvilgsnio labai išraiškingų aromatų, taip pat jaučiasi ir gėliški kvapai. Burnoje vynas atsiskleidžia per tropinių vaisių tonus, jis yra pakankamai svarus, sviestiškas, ilgo poskonio, bei puikaus balanso. Vyno brandinimo potencialas 10 - 15 metų.
Tiekti 10-12° prie veršienos su keptais grybais, omaro sviesto padaže ar migdolinio upėtakio.
Armand Heitz, įsikūręs Chassagne-Montrachet, į Burgundijos vyno sceną įžengė tik 2013 metais. Po dvejų metų eksperimentų, įtvirtindamas savo įgytas žinias studijuojant Šveicarijoje, jis perėmė istorinius šeimos vynuogynus, kurie ilgus metus buvo išnuomoti „Maison Drouhin“. Vynuogynus Armand perėmė palaipsniui, o kartu su ilgamečiu „Domaine Leflaive“ enologu Ludovic Pierrot išsikėlė tikslą kurti aromatingą ir ekspresyvų Burgundijos vyną, atskleidžiantį unikalų terroir pagal klasikinės vyndarystės tradicijas.
Pačiam Armand Heitz Burgundijos vyno idealas yra elitiniai „Domaine Leflaive“ ir „Domaine Ramonet“, kurių pramintu keliu jis ir eina. Vyndarys propaguoja draugišką gamtai biodinaminę vyndarystę, mažą derlingumą, nuosaikų ąžuolo statinių naudojimą (15–25 % naujo ąžuolo) ir terroir atskleidimą.
Vyno stilius
Armand Heitz vynas yra ekspresyvus, išskirtinio balanso, malonus tiek išleidus, tiek subrendęs, puikiai atskleidžiantis savo kilmės vynuogyną.
Prestižiniai vynuogynai
Vyninei priklauso prestižiniai vynuogynai, įsigyti dar nuo 1857 metų. Tarp jų išsiskiria:
Juos papildo ir mažiau garsūs, tačiau savitomis charakteristikomis pasižymintys Chassagne, Meursault ir Pommard vynuogynai.
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
Vienas didžiausių Armand Heitz vyno privalumų – jo stilius leidžia mėgautis vynais dar jaunystėje. Jie yra puikiai subalansuoti ir skanūs iš karto, tačiau kartu turi potencialą sėkmingai bręsti ir tobulėti laikui bėgant.