Vilnius

  • Stumbrų g. 15, Vilnius
  • +370 5 213 8431
  • stumbrai@vynoklubas.lt
  • I-V 10:00 - 20:00 VI 10:00 - 18:00
  • Rodyti žemėlapyje

Klaipėda

  • Liepų g. 20, Klaipėda
  • +37046219675
  • klaipeda@vynoklubas.lt
  • I-V 11:00 - 19:00 VI 11:00 - 17:00
  • Rodyti žemėlapyje
  • Raffaele Vecchione

    95 / 100

  • James Suckling

    93 / 100

  • Decanter

    92 / 100

Capanna Brunello di Montalcino DOCG 2018

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Raudonasis sausas

Capanna Brunello di Montalcino DOCG 2018

72,00

Aprašymas

Daugiasluoksniais aromatais pasižymintis vynas. Jis atsiskleidžia per raudonųjų slyvų, vyšnių, subtilius kedro, kamparo ir migdolų kvapų akcentus. Paletė suponuoja apie pilną kūną ir  dūmo natomis apgaubtus taninus. Vynas sultingas bei demonstruojantis pavydėtiną gyvybingumą. Ilgai išliekantis poskonis jam suteikia kompleksiškumo. Rekomenduojama mėgautis nuo 2025 m.

Patiekimas

Tiekti 16-18 °C  prie griliuje keptos mėsos, žvėrienos troškinių su grybais ar daržovėmis.

Vertinimas

95 / 100

Raffaele Vecchione

93 / 100

James Suckling

Sour cherries, lemons, dried roses, porcini mushrooms and rosemary on the nose. Medium-bodied, bright and savory, with tasty layers accompanied by fine tannins. Excellent freshness.

92 / 100

Decanter

With vineyards on the Montosoli hill in Montalcino’s north, Capanna is now in the hands of the third and fourth generations. Father and son team, Patrizio and Amedeo Cencioni have released a lovely 2018 - an appetising fusion of mineral, sweet spice and medicinal herbs. The tannins are quite brisk but ultimately supple in mouthfeel, while a touch of wood dryness through the mid-palate resolves on the finish. Bright and lingering with a savoury tang.

Apie gamintoją

Capanna (oficialiai Azienda Agricola Capanna di Cencioni) yra šeimos vyninė, įsikūrusi Montosoli apylinkėje, šiauriniame Montalcino regione, Toskanoje. 

 Cencioni šeima valdo šį ūkį nuo 1957 metų, kai Giuseppe Cencioni įsigijo sklypą su paprastu miško nameliu (ital. capanna, nuo kurio kilo vyninės pavadinimas). Iš pradžių ūkis gamino mažus kiekius vynų, tačiau vėliau plėtra leido užimti ~ 25 ha vynų plotų. Šiuo metu ūkį valdo Patrizio ir Amedeo Cencioni — trečioji / ketvirtoji karta, tiesiogiai dalyvaujantys agrotechniniuose ir vynininkystės procesuose. 

Capanna buvo tarp 25 įkūrėjų, kurie kartu padėjo steigti „Consorzio del Vino Brunello di Montalcino“ po Brunello DOCG statuso suteikimo 1966 m.

Capanna išsaugojo archajišką vyno namų estetiką — dalis vyninės patalpų yra senojo kaimo stiliaus, sutvarkytos ir pritaikytos šiuolaikinei vyno gamybai. 

Fermentacijos skyriuose naudojami tradiciniai trumpieji koniniai (truncated-conical) mediniai ąžuoliniai koshiai / kubilai, ypač Sangiovese (Brunello, Rosso) partijoms. Taip pat naudojami temperatūros kontrolės įrenginiai ir automatinės pumpavimo / perkėlimo sistemos, ypač ten, kur reikalingas tikslus valdymas. 

Brunello ir Rosso vynai brandinami Slavonijos ąžuolo statinėse (nuo ~10 hl iki ~30 hl), esančiose požeminiame rūsyje (akmeninė galerija ir senos patalpos). Gaminių pakavimas, laikymas ir sandėliavimas vyksta kontroliuojamomis temperatūros  ir drėgmės sąlygomis.

Capanna gamina:

  • Brunello di Montalcino DOCG, įskaitant pagrindinę liniją ir Riserva stilių.

  • Rosso di Montalcino DOC.

  • Moscadello di Montalcino DOC, įskaitant Vendemmia Tardiva stilių.

  • Kiti vynai: Sant’Antimo DOC, bei IGT tipo vynus.

  • Be vyno — Capanna taip pat gamina ekstra tyrą alyvuogių aliejų (EVO) ir grappą.

    Dėl savo istorijos, vietos ir kokybiškų gaminių Capanna turi solidų tarptautinį reputacijos statusą tarp vynų mėgėjų ir ekspertų — ypač vertinamos jų Brunello serijos.

Societa Agricola Capanna

Societa Agricola Capanna

Italija Visos gamintojo prekės

Jums galėtų patikti