Vilnius

Klaipėda

  • James Suckling

    94 / 100

  • EKO
Castelo di Volpaia Chianti Classico Riserva DOCG 2020

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Raudonasis sausas

Castelo di Volpaia Chianti Classico Riserva DOCG 2020

55,00

Aprašymas

'Sangiovese' uogos auginamos geriausiuose Chianti regiono vynuogynuose. Daugiau nei 500mvjl, akmeningame smėlio dirvožemyje auginamų vynmedžių derlius yra mažas, tačiau labai koncentruotas.

Vyno fermentacijai naudojamos natūralios, laukinės, mielės. Nerūdijančio plieno statinėse  vyno fermentacijos procesas trunka 14 dienų. Papildomai, dar 7 dienas, vyksta fermentuotų vynuogių sulčių maceracijos procesas po kurio prasideda malolaktinis virsmas. Tuomet vynas perkeliamas į didelės talpos slovėniško ir naudoto prancūziško ąžuolo statines, 2 metus trunkančiam brandinimui.

Tamsios rubino spalvos vynas kvepia džiovintomis figomis, aviečių uogiene, džiovintais pomidorais, balzamio acto padažu, granatais, vanile. Puikiai integruota gaivi rūgštis ir elegantiški taninai. Sultingų vyšnių, džiovintų slyvų, cinamono bei anyžiaus poskonių.

Patiekimas

Patiekti 16-18 °C temperatūros prie griliuje keptos mėsos, žvėrienos troškinių su grybais ar daržovėmis.

Vertinimas

94 / 100

James Suckling

Attractive aromas of ripe cherries, dried strawberries, dried orange peel, spices and crushed stones, following through to a medium to full body with compact tannins that are firm and finely grained. Smooth and textured with vivid fruit underneath and a lingering finish. From organically grown grapes. Drink or hold.

Apie gamintoją

„Castello di Volpaia“ yra daugiau nei tik vynuogynai ir žemės ūkis – tai istorinė Florencijos Della Volpaia šeimos rezidencija, menininkų ir statybininkų dinastija, kuri kadaise kūrė sferines astroliabijas bei saulės laikrodžius. Ypač iškilo Lorencas, Leonardo da Vinči draugas, sukūręs įspūdingą laikrodį Florencijos Palazzo Vecchio rūmuose.

Šiandien „Castello di Volpaia“ priklauso Mascheroni Stianti šeimai, kuri su dideliu atsidavimu rūpinasi, kad kiekvienas restauracijos darbas išlaikytų pagarbą originaliam meno paveldui. Išlaikant XI amžiaus tradicijas, pati pilis ir ją supantis kaimas yra glaudžiai susiję su aukštos kokybės vyno ir alyvuogių aliejaus gamyba. Unikalus Volpajos apylinkių terroir, įsikūręs prestižiniame Chianti Classico regione, suteikia vynams išskirtinio charakterio. Vyninei priklauso 360 hektarų vynuogynų, kuriuose ūkininkaujama pagal griežtus organinės žemdirbystės principus, pabrėžiant gamtos ir žmogaus harmoniją. „Castello di Volpaia“ neabejotinai laikomas super klasikiniu Italijos vyno gamintoju, o beveik visi jų raudonieji vynai yra gaminami iš pagrindinės Toskanos veislės – ‘Sangiovese’.

Vyno stilius

„Castello di Volpaia“ vynai pasižymi elegancija, struktūra ir puikia rūgšties pusiausvyra, atspindinčia Chianti Classico regiono ir ypač Volpajos terroir unikalumą. Dominuoja raudonieji vynai, gaminami iš ‘Sangiovese’ vynuogių.

  • Raudonieji vynai, kurių pagrindas yra ‘Sangiovese’, pasižymi ryškiais vyšnių ir slyvų aromatais, elegantiškais žolelių ir žemės tonais, tvirtais, bet švelniais taninais ir ilgu, maloniu poskoniu. Ilgesnis brandinimas statinėse suteikia sudėtingumo ir prieskonių natų.
  • Vyninė taip pat gamina ribotą kiekį baltųjų vynų ir Vin Santo, tačiau raudonieji Chianti Classico vynai yra jų vizitinė kortelė.

Prestižiniai vynuogynai

„Castello di Volpaia“ vynuogynai yra išsidėstę aukštutinėje Chianti Classico zonoje, Volpajos apylinkėse:

  • Aukštis virš jūros lygio ir unikalus mikroklimatas su dideliais dienos ir nakties temperatūrų svyravimais lemia lėtesnį vynuogių nokimą ir intensyvesnį aromatų formavimąsi.
  • Dirvožemiai, kuriuose vyrauja kalkakmenis ir molis, suteikia vynams elegancijos, minerališkumo ir struktūros.
  • Ekologinio ūkininkavimo principai užtikrina sveiką dirvožemį ir aukštos kokybės vynuogių derlių.

Šios išskirtinės vynuogynų savybės ir pagarba tradicijoms yra „Castello di Volpaia“ vynų kokybės pagrindas.

Brandinimas ir brandinimo laikotarpis

„Castello di Volpaia“ raudonieji vynai brandinami ąžuolo statinėse, o vėliau – buteliuose, siekiant sukurti harmoningą ir subalansuotą vyną. Nors kai kuriais jaunais vynais galima mėgautis iš karto, aukščiausios klasės Chianti Classico Riserva ir kitos atrinktos cuvée turi puikų potencialą bręsti ir tobulėti daugelį metų, įgaudami dar daugiau kompleksiškumo ir elegancijos akcentų.

Compagnia di Volpaia Srl

Compagnia di Volpaia Srl

Italija Visos gamintojo prekės

Jums galėtų patikti