Vilnius

Klaipėda

  • Wine Spectator

    91 / 100

  • Robert Parker

    91 / 100

Champagne Diebolt - Vallois Brut Tradition

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Putojantis sausas

Champagne Diebolt - Vallois Brut Tradition

46,00

Aprašymas

Klasikinis ir elegantiškas šampanas, kuris patiks daugeliui skonių ir puikiai tiks tiek kaip aperityvas, tiek prie jūros gėrybių patiekalų.

Vizualiai šis šampanas išsiskiria skaidrumu ir smulkiais burbuliukais. Aromate atsiskleidžia turtinga, patraukli prinokusių obuolių, vyšnių ir abrikosų puokštė, kurią sustiprina gėlių akcentai. Skonis stebina minkšta, švelnia tekstūra ir prinokusių citrinų niuansais, susimaišančiais su minerališkomis natomis.

Champagne Diebolt-Vallois Tradition yra 40 % Chardonnay, 30 % Pinot Noir ir 30 % Meunier mišinys. Šios vynuogės, gaunamos iš vynuogių augančių ant kalkakmenio dirvožemio.

Vinifikavimas atliekamas kontroliuojamos temperatūros talpose, siekiant išsaugoti kiekvienos vynuogių veislės vaisių aromato šviežumą ir autentiškumąDozuojama nuo 6 iki 8 gramų litre.

Patiekimas

Tiekti  8-9 °C temperatūros, kaip aperityvą, su austrėmis, jūros gėrybėmis, žuvies patiekalais, kiaušiniene ar minkštais sūriais.

Vertinimas

91 / 100

Wine Spectator

Bright, with citrusy acidity, this harmonious Champagne offers a creamy mousse and a minerally underpinning layered with flavors of apricot, honeysuckle, salted almond and biscuit. A crowd-pleaser. Drink now through 2020. 125 cases imported.

91 / 100

Robert Parker

The NV Brut Tradition is a deep, powerful wine bursting at the seams with fruit. Melon, white flowers and minerals are some of the notes that take shape in the glass. This is a deceptively mid-weight wine, yet there is plenty of power to back the fruit. The Brut Tradition is another strong effort from Diebolt Vallois.

Apie gamintoją

Įsikūrę viename garsiausių Šampanės kaimelių – Cramant, Jacques Diebolt ir Nadia Vallois kartu su savo vaikais Arnaud bei Isabelle valdo nedidelius, bet itin gerbiamus šampano namus Diebolt-Vallois.

Didžioji dalis – net 11 hektarų – šeimos valdomų vynuogynų didžiuojasi Grand Cru ir Premier Cru statusu. Šiose prestižinėse žemėse karaliauja ‘Chardonnay’ vynuogė, neoficialiai tituluojama Cote des Blancs karaliene. Iki 1992 metų palyginti nežinomas gamintojas staiga atsidūrė vyno entuziastų dėmesio centre, kai vienas įtakingiausių Prancūzijos restoranų ir vyno gidų „Gault Millau“ Diebolt-Vallois paskelbė metų šampano gamintoju. Nepaisant staigaus pripažinimo ir dėmesio, Diebolt-Vallois išliko šeimynine vynine, kurios pagrindinė vertybė – itin šilti ir draugiški žmonės. „Vyno klubui“ yra tikras malonumas pristatyti šį puikų gamintoją Lietuvos vyno mėgėjams.

Vyno stilius

Diebolt-Vallois šampanai pasižymi išskirtine elegancija, subtilumu ir minerališkumu, atspindinčiu aukščiausios klasės Cote des Blancs ‘Chardonnay’ terroir. Didelis dėmesys skiriamas šviežumui, kompleksiškumui ir ilgaamžiškumui.

  • Blanc de Blancs (100% ‘Chardonnay’) yra pagrindinis vyninės stilius, garsėjantis savo švariais citrusinių vaisių, baltųjų gėlių aromatais ir mineralinėmis natomis. Ilgas brandinimas ant mielių suteikia šampanams sudėtingumo ir elegantiškumo.
  • Vyninė taip pat gamina Brut ir Rosé šampanus, tačiau „Blanc de Blancs“ išlieka jų vizitine kortele.

Prestižiniai vynuogynai

Didžioji dalis Diebolt-Vallois vynuogynų yra išsidėstę prestižiniuose Grand Cru kaimeliuose:

  • Cramant Grand Cru yra vienas žinomiausių Cote des Blancs kaimelių, garsėjantis savo elegantiškais ir minerališkais ‘Chardonnay’.
  • Chouilly Grand Cru taip pat vertinamas dėl aukštos kokybės ‘Chardonnay’, suteikiančio šampanams švelnumo ir kompleksiškumo.
  • Le Mesnil-sur-Oger Grand Cru yra laikomas vienu geriausių Cote des Blancs terroir, o jo ‘Chardonnay’ pasižymi ypatingu minerališkumu ir brandos potencialu.
  • Vyninei taip pat priklauso vynuogynų Premier Cru statuso turinčiame Cuis kaimelyje.

Šių aukščiausios klasės vynuogynų derlius ir kruopštus darbas rūsyje lemia išskirtinę Diebolt-Vallois šampanų kokybę.

Brandinimas ir vartojimo laikotarpis

Diebolt-Vallois šampanai yra brandinami ilgą laiką su mielėmis, dažnai gerokai ilgiau nei reikalaujama apeliacijos taisyklėse. Tai suteikia jiems didesnio kompleksiškumo, subtilesnių burbuliukų ir ilgesnio poskonio. Nors šiais šampanais galima mėgautis ir būnant jauniems, aukščiausios klasės „Blanc de Blancs“ turi puikų potencialą bręsti ir tobulėti daugelį metų, įgaudami dar daugiau elegancijos ir sudėtingumo.

Champagne Diebolt-Vallois

Champagne Diebolt-Vallois

Prancūzija Visos gamintojo prekės

Jums galėtų patikti