Putojantis sausas
Klasikinis ir elegantiškas šampanas, kuris patiks daugeliui skonių ir puikiai tiks tiek kaip aperityvas, tiek prie jūros gėrybių patiekalų.
Vizualiai šis šampanas išsiskiria skaidrumu ir smulkiais burbuliukais. Aromate atsiskleidžia turtinga, patraukli prinokusių obuolių, vyšnių ir abrikosų puokštė, kurią sustiprina gėlių akcentai. Skonis stebina minkšta, švelnia tekstūra ir prinokusių citrinų niuansais, susimaišančiais su minerališkomis natomis.
Champagne Diebolt-Vallois Tradition yra 40 % Chardonnay, 30 % Pinot Noir ir 30 % Meunier mišinys. Šios vynuogės, gaunamos iš vynuogių augančių ant kalkakmenio dirvožemio.
Vinifikavimas atliekamas kontroliuojamos temperatūros talpose, siekiant išsaugoti kiekvienos vynuogių veislės vaisių aromato šviežumą ir autentiškumą. Dozuojama nuo 6 iki 8 gramų litre.
Tiekti 8-9 °C temperatūros, kaip aperityvą, su austrėmis, jūros gėrybėmis, žuvies patiekalais, kiaušiniene ar minkštais sūriais.
Bright, with citrusy acidity, this harmonious Champagne offers a creamy mousse and a minerally underpinning layered with flavors of apricot, honeysuckle, salted almond and biscuit. A crowd-pleaser. Drink now through 2020. 125 cases imported.
The NV Brut Tradition is a deep, powerful wine bursting at the seams with fruit. Melon, white flowers and minerals are some of the notes that take shape in the glass. This is a deceptively mid-weight wine, yet there is plenty of power to back the fruit. The Brut Tradition is another strong effort from Diebolt Vallois.
Įsikūrę viename garsiausių Šampanės kaimelių – Cramant, Jacques Diebolt ir Nadia Vallois kartu su savo vaikais Arnaud bei Isabelle valdo nedidelius, bet itin gerbiamus šampano namus Diebolt-Vallois.
Didžioji dalis – net 11 hektarų – šeimos valdomų vynuogynų didžiuojasi Grand Cru ir Premier Cru statusu. Šiose prestižinėse žemėse karaliauja ‘Chardonnay’ vynuogė, neoficialiai tituluojama Cote des Blancs karaliene. Iki 1992 metų palyginti nežinomas gamintojas staiga atsidūrė vyno entuziastų dėmesio centre, kai vienas įtakingiausių Prancūzijos restoranų ir vyno gidų „Gault Millau“ Diebolt-Vallois paskelbė metų šampano gamintoju. Nepaisant staigaus pripažinimo ir dėmesio, Diebolt-Vallois išliko šeimynine vynine, kurios pagrindinė vertybė – itin šilti ir draugiški žmonės. „Vyno klubui“ yra tikras malonumas pristatyti šį puikų gamintoją Lietuvos vyno mėgėjams.
Vyno stilius
Diebolt-Vallois šampanai pasižymi išskirtine elegancija, subtilumu ir minerališkumu, atspindinčiu aukščiausios klasės Cote des Blancs ‘Chardonnay’ terroir. Didelis dėmesys skiriamas šviežumui, kompleksiškumui ir ilgaamžiškumui.
Prestižiniai vynuogynai
Didžioji dalis Diebolt-Vallois vynuogynų yra išsidėstę prestižiniuose Grand Cru kaimeliuose:
Šių aukščiausios klasės vynuogynų derlius ir kruopštus darbas rūsyje lemia išskirtinę Diebolt-Vallois šampanų kokybę.
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
Diebolt-Vallois šampanai yra brandinami ilgą laiką su mielėmis, dažnai gerokai ilgiau nei reikalaujama apeliacijos taisyklėse. Tai suteikia jiems didesnio kompleksiškumo, subtilesnių burbuliukų ir ilgesnio poskonio. Nors šiais šampanais galima mėgautis ir būnant jauniems, aukščiausios klasės „Blanc de Blancs“ turi puikų potencialą bręsti ir tobulėti daugelį metų, įgaudami dar daugiau elegancijos ir sudėtingumo.