Putojantis sausas
Ieškantiems kompleksiško šampano su išskirtiniu stiliumi, šis retas rožinis šampanas puikiai tiks. Tai unikali ir į derlių orientuota ‘Pinot Noir’ vynuogių išraiška iš prestižinio Ambonė Grand Cru vynuogyno.
Šampanas išsiskiria švelnia rožine spalva. Aromate juntami raudonųjų uogų, citrusinių vaisių, gėlių, vanilės ir mineralų niuansai. Tai subalansuotas, elegantiškas, kompleksiško skonio šampanas su prinokusių aviečių, vyšnių, prieskonių, naminių pyragaičių atspalviais, pasižymintis subtilia rūgštimi ir ilga gaivia bei salsva pabaiga.
Šio cuvée ‘Pinot Noir’ vynuogės renkamos išskirtinai iš Les Beurys sklypo, kuris yra dalis Rodez'o 6 hektarų valdų, išsidėsčiusių į pietryčius nuo Reimso, Ambonė „Grand Cru“ komunoje. ‘Pinot Noir’ vynuogynai siekia 35 metų amžių ir auga kalkakmenio dirvožemyje.
Šampanas 5 metus brandinamas ant mielių nuosėdų buteliuose.
2,5 g/l dozažas
Tiekti 8-10 °C temperatūros prie moliuskų, krabų, omarų, sušių, keptos žuvies.
Eric Rodez – aštuntosios kartos vynuogių augintojas, įsikūręs ‘Pinot Noir’ vynuogių karalystėje – Ambonė (Ambonnay) miestelyje, klasifikuotame aukščiausia Grand Cru kategorija. Jo valdos apima vos 6 hektarus brandžių vynuogynų, iš kurių per metus pagaminama apie 40 tūkstančių butelių šampano. Beveik 80 procentų vyno pirminė fermentacija vykdoma burgundiško ąžuolo statinėse, o šampanams naudojama didelė rezervinių vynų proporcija (apie 70%).
„Eric Rodez“ šampano namams būdingas tvarumas ir atsakomybė gamtai bei ateities kartoms. Jie visiškai nenaudoja herbicidų bei pesticidų, o vynuogynai prižiūrimi vadovaujantis ekologiniais ir biodinaminiais principais. Naudojamas minimalus sulfitų kiekis, ir netgi dalį šampano gamybos pasirinkimų lemia jų draugiškumas aplinkai (būtent dėl šios priežasties malolaktinis virsmas nėra blokuojamas).
Vyno stilius
„Eric Rodez“ šampanų namų šampanus galima suskirstyti į tris linijas:
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
Šampano entuziastai ir kolekcionieriai didžiąją dalį „Eric Rodez“ šampanų nuperka dar prieš šiems patenkant į rinką, nes pasitiki jų išskirtiniu brandinimo potencialu.