Putojantis sausas
Mėgstantiems išties išraiškingus „Pinot Noir“ šampanus, „Eric Rodez Les Beurys Pinot Noir Ambonnay Grand Cru 2017“ yra tiesiog būtinas. Retas, vieno vynuogyno šampanas iš aukščiausios „Grand Cru“ vietovės.
Šis išskirtinis šampanas pasižymi šviesia auksine spalva. Jo užburiantys aromatai apima kriaušių, mandarinų, džiovintų baltųjų gėlių, vyšnių ir geltonųjų slyvų natas, elegantiškai įrėmintas ąžuolo tonų ir blanširuotų migdolų. Burnoje jis yra švelnus, tačiau sodrus, siūlantis vaisišką bei minerališką charakterį su juntama rūgštimi ir ilgu, išraiškingu poskoniu.
Šio cuvée ‘Pinot Noir’ vynuogės renkamos išskirtinai iš Les Beurys sklypo, kuris yra dalis Rodez'o 6 hektarų valdų, išsidėsčiusių į pietryčius nuo Reimso, Ambonė „Grand Cru“ komunoje. ‘Pinot Noir’ vynuogynai siekia 35 metų amžių. Jie auga kalkakmenio dirvožemyje.
Šampanas 5 metus brandinamas ant mielių nuosėdų buteliuose.
Dozažas (3g/l)
Tiekti 8-10°C prie jūros ežių, kimšto kalakuto su spanguolių padažu, keptuvėje keptos antienos su vyšnių padažu ir ant griliaus keptomis daržovėmis, taip pat minkšti sūriai: brie arba camambert.
Eric Rodez – aštuntosios kartos vynuogių augintojas, įsikūręs ‘Pinot Noir’ vynuogių karalystėje – Ambonė (Ambonnay) miestelyje, klasifikuotame aukščiausia Grand Cru kategorija. Jo valdos apima vos 6 hektarus brandžių vynuogynų, iš kurių per metus pagaminama apie 40 tūkstančių butelių šampano. Beveik 80 procentų vyno pirminė fermentacija vykdoma burgundiško ąžuolo statinėse, o šampanams naudojama didelė rezervinių vynų proporcija (apie 70%).
„Eric Rodez“ šampano namams būdingas tvarumas ir atsakomybė gamtai bei ateities kartoms. Jie visiškai nenaudoja herbicidų bei pesticidų, o vynuogynai prižiūrimi vadovaujantis ekologiniais ir biodinaminiais principais. Naudojamas minimalus sulfitų kiekis, ir netgi dalį šampano gamybos pasirinkimų lemia jų draugiškumas aplinkai (būtent dėl šios priežasties malolaktinis virsmas nėra blokuojamas).
Vyno stilius
„Eric Rodez“ šampanų namų šampanus galima suskirstyti į tris linijas:
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
Šampano entuziastai ir kolekcionieriai didžiąją dalį „Eric Rodez“ šampanų nuperka dar prieš šiems patenkant į rinką, nes pasitiki jų išskirtiniu brandinimo potencialu.