Raudonasis sausas
Modernus, natūralaus stiliaus Božolė Cru vynas, gimęs iš vyndarių troškimo parodyti tikrąjį ‘Gamay’ charakterį be jokios intervencijos. Tai gyvas, autentiškas ir rafinuotas Chiroubles išraiškos pavyzdys, sukurtas tik iš natūraliai fermentuotų uogų, be pridėtų mielių ir su minimaliu sulfitų kiekiu.
Vynuogės auga aukštai įsikūrusiuose Chiroubles šlaituose, kurių granito dirvožemis suteikia vynui minerališkumo, lengvumo ir subtilios struktūros. Šios sąlygos leidžia išryškėti terroir švarai ir vynuogių energijai.
Taurėje atsiskleidžia prinokusių aviečių, vyšnių, braškių bei gėlių aromatai, papildyti žolelių, švelnaus prieskoniškumo ir mineralinių tonų. Aromatas – šviežias, natūralus ir ekspresyvus, su subtiliu laukinio vaisiškumo pojūčiu, būdingu natūraliai fermentuotiems Božolė vynams.
Burnoje vynas lengvas, švelniai putojantis burnoje dėl gyvos rūgšties, su šilkine tekstūra ir gaiviu, vaisišku charakteriu. Skonyje dominuoja raudonųjų uogų, gėlių ir prieskonių niuansai, pereinantys į ilgą, gryną ir šiek tiek sūrią minerališką pabaigą.
Fermentacija vykdyta natūraliomis mielėmis , siekiant išsaugoti autentišką vaisių išraišką, o brandinimas vyko plieno talpose – be filtravimo, kad išliktų natūralus vyno gyvumas.
Tiekti: 13–14 °C. Puikiai dera su šaltos mėsos užkandžiais, kepta paukštiena ar lengvu ožkos sūriu.
Wild and pretty aromas of dried strawberries, red cherries, licorice and flowers. Touch of clay. It’s medium-bodied, fresh and open, with powdery tannins and a creamy finish. Drink now.
Domaine Château de Javernand istorija prasideda 1917 m., kai prosenelis Auguste Faye, atvykęs į Mâcon regioną pirkti vyno derliaus, susižavėjo Château de Javernand žavesiu ir nusprendė įsigyti visą ūkį – pilį, vynuogynus ir gretimas žemes. Nuo to laiko šis šeimos ūkis išlaikė nenutrūkstamą tradicijų grandinę, perduodamą iš kartos į kartą. Šiandien vyninei vadovauja penktoji karta – Arthuras Fourneau ir jo pusseserė Mathilde Pénicaud, kurie derina paveldėtą patirtį su šiuolaikiniu požiūriu į tvarią vyndarystę. Nuo 2018 m. dalis ūkio sertifikuota kaip ekologiška, o visa filosofija grindžiama pagarba žemei, vynmedžiui ir natūraliam terroir balso išsaugojimui.
Vyno stilius
Domaine Château de Javernand vynai išsiskiria šviesiu, subtiliu ir elegantišku Božolė charakteriu. Šeima specializuojasi Božolė Cru Chiroubles apeliacijoje, garsėjančioje kaip viena aukščiausiai įsikūrusių ir „moteriškiausio“ stiliaus vietovių – čia gimsta itin aromatingi, gėliški ir rafinuoti ‘Gamay’ vynai.
Prestižiniai vynuogynai
Ūkis didžiuojasi savo vynuogynais Chiroubles AOP apeliacijoje – švelnaus reljefo kalvose, esančiose apie 400 m virš jūros lygio. Ši vieta laikoma tipiškiausia Božolė išraiška – derinanti vaisiškumą, gėliškumą ir eleganciją. Granito ir smėlio dirvožemis suteikia vynui gaivumo, subtilaus minerališkumo bei ilgaamžiškumo potencialo. Domaine Château de Javernand taip pat prižiūri mažesnius sklypus kituose Božolė regionuose, leisdama kurti tiek klasikinio Cru, tiek modernesnio, natūralaus stiliaus vynus, tokius kaip “Indigène” – gaminamus iš natūraliai fermentuotų ‘Gamay’ uogų.
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
Vyninė naudoja tradicinį karboninio maceravimo metodą, siekdama išlaikyti natūralų ‘Gamay’ vaisiškumą ir aromatinį švelnumą. Brandinimas vyksta nerūdijančio plieno talpose ir senose ąžuolo statinėse, kad išliktų pusiausvyra tarp šviežumo ir struktūros. Jauni vynai pasižymi iškart juntamu gyvumu ir lengvumu, o geriausi Vieilles Vignes Chiroubles pavyzdžiai gali bręsti 5–8 metus, atskleisdami dar daugiau subtilaus gėliškumo ir kompleksiškumo.