1–2 iš 2
Domaine Château de Javernand istorija prasideda 1917 m., kai prosenelis Auguste Faye, atvykęs į Mâcon regioną pirkti vyno derliaus, susižavėjo Château de Javernand žavesiu ir nusprendė įsigyti visą ūkį – pilį, vynuogynus ir gretimas žemes. Nuo to laiko šis šeimos ūkis išlaikė nenutrūkstamą tradicijų grandinę, perduodamą iš kartos į kartą. Šiandien vyninei vadovauja penktoji karta – Arthuras Fourneau ir jo pusseserė Mathilde Pénicaud, kurie derina paveldėtą patirtį su šiuolaikiniu požiūriu į tvarią vyndarystę. Nuo 2018 m. dalis ūkio sertifikuota kaip ekologiška, o visa filosofija grindžiama pagarba žemei, vynmedžiui ir natūraliam terroir balso išsaugojimui.
Vyno stilius
Domaine Château de Javernand vynai išsiskiria šviesiu, subtiliu ir elegantišku Božolė charakteriu. Šeima specializuojasi Božolė Cru Chiroubles apeliacijoje, garsėjančioje kaip viena aukščiausiai įsikūrusių ir „moteriškiausio“ stiliaus vietovių – čia gimsta itin aromatingi, gėliški ir rafinuoti ‘Gamay’ vynai.
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Prestižiniai vynuogynai
Ūkis didžiuojasi savo vynuogynais Chiroubles AOP apeliacijoje – švelnaus reljefo kalvose, esančiose apie 400 m virš jūros lygio. Ši vieta laikoma tipiškiausia Božolė išraiška – derinanti vaisiškumą, gėliškumą ir eleganciją. Granito ir smėlio dirvožemis suteikia vynui gaivumo, subtilaus minerališkumo bei ilgaamžiškumo potencialo. Domaine Château de Javernand taip pat prižiūri mažesnius sklypus kituose Božolė regionuose, leisdama kurti tiek klasikinio Cru, tiek modernesnio, natūralaus stiliaus vynus, tokius kaip “Indigène” – gaminamus iš natūraliai fermentuotų ‘Gamay’ uogų.
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
Vyninė naudoja tradicinį karboninio maceravimo metodą, siekdama išlaikyti natūralų ‘Gamay’ vaisiškumą ir aromatinį švelnumą. Brandinimas vyksta nerūdijančio plieno talpose ir senose ąžuolo statinėse, kad išliktų pusiausvyra tarp šviežumo ir struktūros. Jauni vynai pasižymi iškart juntamu gyvumu ir lengvumu, o geriausi Vieilles Vignes Chiroubles pavyzdžiai gali bręsti 5–8 metus, atskleisdami dar daugiau subtilaus gėliškumo ir kompleksiškumo.