Rožinis sausas
Tradicija ir žavesys - šio vyno raktai. Seniausias vyninėje daromas vynas. Vynuogių derlius nurinktas naktį, mechaniškai. Po trumpos maceracijos su žievelėmis, vynuogių sultys fermentuotos nerūdijančio plieno talpose. Švelnios vasaros gėlių puokštės, žemuogių kompoto, saulėje įkaitusio akmens aromatų. Lengvas, jaučiamas subtilus minerališkumas, šviežių braškių poskonio.
Tiekti 10-12 °C kaip aperityvą, prie krevečių, lengvų salotų, minkštųjų sūrių.
Very pale rosé with aromas of chopped apples, pomelos, peaches, sea shells and jasmine flowers. Delicious core of stone fruit here, with a medium body and fresh, creamy finish. From organically grown grapes. Drink now.
Château de L’Escarelle – vienas įspūdingiausių Provanso ūkių, įsikūręs La Sainte-Baume regioniniame gamtos parke, kur vynuogynai apsupti kalvų ir miškų. Šioje saugomoje teritorijoje daugiau nei 100 hektarų vynuogių auga iki 500 metrų aukštyje terasinėse kalkakmenio dirvose, atskirtose tradicinėmis sausų akmenų sienomis. Tokia aplinka sukuria išskirtinį terroir, kuris vynams suteikia gaivumo, minerališkumo ir elegancijos. Nuo 2014 m., kai ūkį įsigijo Yann Pineau, vyninė pradėjo modernizacijos ir ekologinio ūkininkavimo kelią, derindama Provanso tradicijas su inovacijomis.
Vyno stilius
Château de L’Escarelle vynai pasižymi subtilia pusiausvyra tarp Provanso saulės subrandinto vaisiškumo ir gaivios, minerališkos struktūros.
Prestižiniai vynuogynai
Ūkio stiprybė – išskirtinė vieta ir dirvožemio įvairovė. Vynuogynai, apsupti natūralios gamtos ir išsidėstę iki 500 metrų aukštyje, pasižymi unikaliu mikroklimatu. Kalkakmenio terasos užtikrina drenažą ir suteikia vynui ypatingą minerališkumą, o šlaitų ekspozicija leidžia vynuogėms nokti lėtai, išlaikant gaivą bei aromatinį švarumą.
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
Vyninė taiko modernius vyndarystės metodus: naudojamos nerūdijančio plieno talpos su temperatūros kontrole, naujausios rūšiavimo technologijos ir subtilus ąžuolo statinių panaudojimas, kad išsaugotų terroir grynumą. Rožiniai ir baltieji vynai skirti mėgautis jauni, kai ryškiausiai atsiskleidžia jų vaisiškumas bei gaiva, o raudonieji turi potencialą bręsti kelerius metus, įgaudami daugiau kompleksiškumo ir sodrumo.