Raudonasis sausas
Château Marjosse yra apsuptas 16 ha vynuogynų, augančių molio ir kalkakmenio dirvožemyje. Vidutinis vynmedžių amžius apie20 metų. Po 20–25 dienų maceravimo per daugybę degustacijų atrenkami geriausi kubilai ir susitariama dėl galutinio mišinio. Po malolaktinės fermentacijos, vynas perkeliamas į prancūziško ąžuolo statines (apie 50 % naujų), kuriose brandintas dvylika mėnesių.
Vidutinio intensyvumo rubino spalvos vynas pasižymi juodų slyvų, mėlynių aromatu, kurį praturtina lauro lapelių bei pipirų natos. Burnoje vynas vidutinio - pilno kūno, kuriame juntami sodrūs, "sukramtomi" taninai bei, ilgai trunkantis, raudonų uogų poskonis.
Tiekti 16-18 °C prie raudonos mėsos troškinio su juodomis slyvomis, jautienos ir veršienos kepsnio, keptos ėrienos, vidutinio kietumo sūrių.
Plums, cherry stones and olives on the nose. Juicy and very approachable with a medium body, soft tannins and fruity finish. Drink now.
Vyninės siela - Pierre Lurton, puikus vyno žinovas ir ekspertas, enologas, vadovavęs tokioms vyninėms - "Château Clos Fourtet", "Cheval Blanc" bei buvęs Château d'Yquem“ prezidentu. Prieš 20 metų žengė drąsų žingsnį- perėmė ir sukūrė savo vyninę - Château Marjosse, Entre-Deux-Mers vietovėje. " Vietovės, pastatų žavesys, senų vynuogynų kokybė įpareigojo mane daryti tik gerus vynus ir 'Marjosse" prekės ženklą padaryti žinomą. Pagrindinis vyninės turtas yra išskirtinis terroir - Astėries kalkakmenis, kurį išnaudojau tankiau susodindamas vynmedžius - sako garsusis Pierre Lurton. Šiuo metu vyninės vynai gauna geriausius tarptautinių kritikų įvertinimus.