Vilnius

Klaipėda

  • EKO
Chiara Boschis - E. Pira & Figli Dolcetto d'Alba DOC 2023

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Raudonasis sausas

Chiara Boschis - E. Pira & Figli Dolcetto d'Alba DOC 2023

38.00

Aprašymas

2023-ųjų derliaus metų Dolcetto d'Alba vynas sumaniai savyje derina daugybę tamsių vaisių ir balzamiko prieskonių. Vynas skamba tankiai ir galingai, bet kartu minkštai. Vaisių ir prieskonių aromatai vyne suvynioti į subtilų ir vėsinantį apsiaustą. Saldžiosios vyšnios, šeivamedžio uogos, avietės ir gervuogės atrodo dosnios ir ekspansyvios, tačiau visada švelnios. Vyne jaučiamas kadagio aštrumas ir spalvotų pipirų pikantiškumas suteikia vynui stiprių spalvų. 

Šis ekologiškas 'Dolcetto' gaminamas iš vynuogių, augančių Ravera di Monforte d'Alba, Mosconi ir Le Coste di Monforte d'Alba vynuogynuose, esančiuose maždaug 400 m aukštyje ant molio ir kalkių dirvožemio. Vynas fermentuojamas ir kelis mėnesius brandinamas nerūdijančio plieno talpyklose.

Patiekimas

Tiekti 16-18 °C prie elnienos išpjovos su miško grybų padažu, brandintų sūrių arba ant grotelių keptos vištienos.

Apie gamintoją

„Pira“ buvo sena vyndarių šeima, minima parapijų registruose nuo XVII a. Gigi Pira, legendinis senosios gamybos mokyklos atstovas, savo vynus kūrė rinkdamas vynuoges iš savo sklypų Cannubi, San Lorenzo ir Via Nuova vynuogynuose. Tačiau Pira prisirišimas prie tradicijų tuo nesibaigė: jis iš tiesų buvo paskutinis išlikęs vyndarys.

Nuo 1980 m. tęstinumą užtikrina Chiara Boschis ir jos tėvai Franco ir Ida, kuriuos su Pira jau sieja gili draugystė ir abipusė pagarba ir kurie atstovauja istorinei Barolo“ gamintojų šeimai. Chiara yra viena pirmųjų moterų vyndarių Barolo. Jos stilius skiriasi nuo tradicinio. Vynai yra ryškūs, vaisiški, gausūs aromatų ir draugiškesnių taninų. Vynuogės auginamos laikantis ekologinės filosofijos, o visi procesai atliekami rankomis.

Chiara Boschis - E. Pira & Figli Visos gamintojo prekės

Jums galėtų patikti