Raudonasis sausas
Vynas daromas iš gana jaunų, tankiai susodintų 'Pinot Noir' vynmedžių.
Ankstų rytą nurinktų vynuogių sultys yra fermentuojamos nerūdijančio plieno statinėse. Vyno brandinimas 11-ai mėnesių perkeliamas į dideles prancūziško ąžuolo statines.
Vyšnių, slyvų, juodųjų serbentų džemo, rozmarino stiebų, spanguolių, šokolado, juodosios arbatos aromatų.
Lengvas, švelnių taninų, prinokusių vaisių skonio vynas.
Tiekti 16-18 °C prie švelnių mėsos patiekalų, keptos mėsingos ir riebios žuvies, rūkytos žuvies, karamelizuotos antienos.
„Clos Henri“ – 2000 metais prancūzų šeimos Bourgeois įkurta vyninė. 109 hektaruose vynuogynų Marlboro slėnyje veši 'Sauvignon Blanc' ir 'Pinot Noir', iš kurių gaminami premium lygio vynai. Šio projekto Bourgeois ėmėsi drąsiai, nes jau dešimt šeimos kartų yra „perkandusios“ minėtų vynuogių ypatumus Prancūzijos Luaros slėnyje. Vietiniai Marlboro vyndariai susidomėję sekė, kaip garsus Sansero vyndarys sodins vynuoges ir gamins vyną ir, žinoma, didžiavosi, kad būtent jų regioną išsirinko prancūzas. „Clos Henri“ vardas buvo duotas dėl dviejų priežasčių: pirma, pagerbti Bourgeois šeimos pradininką Henri, antra, "clos" – tai išskirtinis vynuogynas. Senąja prancūzų kalba jis reiškia seną paprotį apjuosti unikalių vynuogynų ribas siena arba tvora. „Clos Henri“ sklypas, kuriame yra trijų rūšių dirvožemis ir unikalios kalvos, taip pat yra uždaras, todėl visiškai atitinka pavadinimo reikšmę.