Vilnius

Klaipėda

  • James Suckling

    95 / 100

Elio Altare UnoperUno Barolo DOCG 2019

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Raudonasis sausas

Elio Altare UnoperUno Barolo DOCG 2019

294,00

Aprašymas

Vynas daromas iš 1948 metais senelio Giovanni pasodinto vynuogyno La Morra subzonoje, augančio molio ir smėlio dirvoje, kurio ekspozicija- pietūs, pietryčiai.

UNOPERUNO/ UNO PER UNO( one by one)pavadinimas: šio vyno gamyboje įgyvendintas naujas projektas - kiekviena uoga nuo kekės nuimama rankomis, tik labai kruopščiai atrinktos uogos, keliauja tolesnei vyno gamybai. Po 4-5 dienų maceracijos reguliuojamoje temperatūroje rotaciniuose fermentatoriuose, vynas 24 mėnesius brandintas prancūziško ąžuolo statinėse, nefiltruotas.

Vyšnių, slyvų, saldymedžio, kinrožės ir deguto aromatai dera su glotniais taninais, ryškiu rūgštingumu bei aksomine tekstūra. Mėtų užuomina malonina poskonį. 

Rekomenduotinas vyno vartojimas -2025/2040 metai.

Patiekimas

Patiekti 16-18 °C temperatūros prie raudonos mėsos patiekalų, žvėrienos, brandintų sūrių, rizoto su miško grybais/trumais.

Vertinimas

95 / 100

James Suckling

A crunchy and bright Barolo with orange, flower, and crab apple aromas and flavors. Medium body. Very crunchy and fresh. Fine and polished tannins. Bright and yummy already. But give this time to develop in the bottle. This is hand de-stemmed. Better after 2025.

Apie gamintoją

 

Elio Altare – moderniojo Barolo architektas ir legendinė vyndarystės asmenybė

Elio Altare – viena ryškiausių ir įtakingiausių figūrų Barolo regione, laikomas pagrindiniu modernaus požiūrio į Barolo vyno gamybą kūrėju. Jo įkvėpta vyndarystės revoliucija Pjemonte ne tik pakeitė vietos vyno stilių, bet ir įtvirtino šį regioną tarp pasaulinių vyno elitų.

Nuo tradicijų prie modernumo: kelias į naują Barolo

Būdamas jaunas, Elio Altare keliavo į Burgundiją, kur pamatė radikaliai kitokį požiūrį į vyndarystę:

  • ypatingas dėmesys vynuogynams

  • minimali intervencija vyninėje

  • aukšti reikalavimai vynuogių kokybei

  • naujų prancūziškų ąžuolo statinių naudojimas

Grįžęs į La Morra kaimelį Pjemonte, Elio nusprendė imtis pokyčių savo tėvo vyninėje, nepaisydamas šeimos prieštaravimų. Istorija byloja, kad po nesutarimų su tėvu Giovanni Elio grandininio pjūklo pagalba sunaikino senas statines, simboliškai nutraukdamas ryšį su senąja sistema.

Revoliuciniai metodai ir išskirtinis atsidavimas

Elio Altare išsiskyrė ne tik idėjomis, bet ir fanatišku atsidavimu kokybei:

  • Miegodavo vyninėje, kad „girdėtų“ vyną

  • Ragaudavo dirvą, fiksuodavo oro pokyčius dienoraštyje

  • Atsisakė pesticidų po apsinuodijimo 1982 m., pereidamas prie ekologiškos vyndarystės

Jo įdiegti metodai, tuo metu nauji Barolo krašte:

  • rotacinės fermentavimo talpos

  • trumpesnis odelių kontakto laikas

  • naujos prancūziškos ąžuolo statinės

Visa tai leido sukurti vyną, kuris tinkamas gerti anksčiau, bet tuo pačiu brandus ir struktūriškas – tikras modernios kokybės ir elegancijos pavyzdys.

Šeimos perimta vizija: Silvijos ir Elenos kelias

Šiandien vyninę perima Elio dukros:

  • Silvia Altare, baigusi ekonomikos studijas, vadovauja vyninei

  • Elena Altare, išsilavinusi enologė, šiuo metu gyvena Vokietijoje ir dirba vyno importo srityje

Nors kartų kaita niekada nėra paprasta, dukterys paveldėjo Elio charakterį ir ryžtą, o jų įgyvendinamos naujovės pradeda skinti pirmuosius vaisius.

Vyndarystė iš pašaukimo – net ir kukliais metais

Skirtingai nei didieji Barolo gamintojai, kurie gali praleisti prastus vyno metus, Elio Altare visada turėjo iš jų išspausti maksimumą. Jo požiūris:

„Prasti metai atskleidžia tikrą vyndario talentą. Puikiais metais vyną padaryti moka visi.“

 

Azienda Agricola Elio Altare

Azienda Agricola Elio Altare

Visos gamintojo prekės

Jums galėtų patikti