Vilnius

Klaipėda

  • The Wine Advocate

    89 / 100

Franz Haas Sauvignon Alto Adige DOC 2018

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Baltasis sausas

Franz Haas Sauvignon Alto Adige DOC 2018

46,00

Aprašymas

Pietų/pietvakarių ekspozicijoe vynmedžiai auga dolomitiniame dirvožemyje 400-800mvjl. 

Po maceracijos žemoje temperatūroje ir švelniai spaudimo, dalis fermentacijos vykdyta nerūdijančio plieno talpose, kita -statinėse. Vėliau vynas su mielėmis brandinamas dar 8 mėn. nerūdijančio plieno talpose. 

Šiaudų geltonumo su žaliais atspalviais vynas kvepia šeivamedžiu, baltaisias persikais, džiovintais ananasais. Gaivios rūgšties, traškus, minerališkas, ilgo vaisiško poskonio. 

Patiekimas

Tiekti 10° - 12° C temperatūros vyną tiekti prie tuno tartaro, veršienos, baltos mėsos bei kiek aštresnių azijietiškos virtuvės patiekalų. 

Vertinimas

89 / 100

The Wine Advocate

A release of 6,000 bottles, the Franz Haas 2018 Sauvignon (closed in a screw cap bottle) was a little slow to open, and my sample showed some of the initial flintiness that could signal faint reduction. After keeping the wine in the glass for a while, I came back to find expressive aromas of yellow rose, tropical fruit, peach and minty apple. That flintiness remains and morphs into a vague minerality that also characterizes the bouquet. I was previously unfamiliar with this wine, and it is great to see a pure expression of Sauvignon Blanc from Franz Haas. Fruit comes from high-altitude vineyards, and the wine is partially fermented in neutral barrique.

Apie gamintoją

Franz Haas vyninė – elegancijos ir aukštumų sinonimas nuo 1880 m.

Franz Haas – tai istorinė Italijos vyninė iš Alto Adige regiono, įkurta dar 1880 metais. Šiandien vyninei vadovauja septintoji šeimos karta, tęsdama ilgametes tradicijas ir kurdama vynus, garsėjančius ne tik kokybe, bet ir unikaliu stiliumi.

Šeimos filosofija – sujungti terroir autentiškumą, inovacijas ir meną, siekiant sukurti vynus, kurie atspindi kalnų charakterį ir Alto Adige unikalumą.

Aukštai augantys vynmedžiai – Franz Haas vizitinė kortelė

Vienas iš pagrindinių Franz Haas vyno ūkio išskirtinumų – vynuogynai, pasodinti nuo 240 iki net 1 150 metrų virš jūros lygio. Tokie aukščiai – retas reiškinys Italijoje, tačiau jie leidžia užauginti vynuoges, iš kurių gaminami:

  • Ilgaamžiai vynai su tvirta rūgštimi

  • Ryškių aromatinių profilių vynai

  • Minerališki, elegantiški raudonieji ir baltieji vynai

Šios sąlygos leidžia sukurti vynus, kurie išlaiko šviežumą net po daugelio metų brandinimo.

Dirvožemio įvairovė – natūrali kompleksiškumo garantija

Franz Haas vynuogynai driekiasi skirtinguose dirvožemiuose: nuo smėlio ir žvyro iki smulkaus molio bei kalcio turtingos žemės. Ši įvairovė leidžia vyno kūrėjams žaisti su tekstūra, struktūra ir aromatais, išgaunant subtilų vynų charakterį, kuris atspindi kiekvienos vietovės mikroklimatą.

Meninis identitetas – Riccardo Schweizer etiketės

Kiekvienas Franz Haas vynas turi unikalią etiketę, sukurtą žymaus Italijos dailininko Riccardo Schweizer, bendravusio ir dirbusio su tokiomis legendomis kaip Picasso, Chagall, Le Corbusier ir kt. Tai ne tik vyno ženklas, bet ir meno kūrinys, kuris išsiskiria lentynoje ir perteikia vyno dvasią.

Jums galėtų patikti