Vilnius

Klaipėda

G. D. Vajra Barbera d'Alba DOC 2024

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Raudonasis sausas

G. D. Vajra Barbera d'Alba DOC 2024

31,00

Aprašymas

G.D. Vajra Barbera d'Alba DOC – puikaus balanso vynas, pasižymintis ryškiu ir elegantišku bei sluoksniuotu charakteriu. Tai puikus pavyzdys, kaip 'Barbera' vynuogės gali atskleisti savo geriausius bruožus, kai jos patenka į profesionalų rankas ir auginamos Pjemonto regione, Italijoje. 

Rankomis surinktas derlius, po ilgos ir švelnios maceracijos, fermentuotas ir 14 mėn. brandintas nerūdijančio metalo talpose

Aromatai: braškių, vyšnių, juodųjų pipirų, saldžiųjų prieskonių. Anyžiaus ir grafito užuominos suteikia vynui išskirtinį sudėtingumą

Patiekimas

Tiekti 16-18°C prie:

 

  • Keptos jautienos ar karkos troškinio; 
  • Lamb chops (ėrienos kotletų);
  • Picos su mėsos priedais, pavyzdžiui, prosciutto ar salsiccia (itališka dešra);
  • Rizoto su grybais 
  • Brandžių itališkų sūrių, tokių kaip Pecorino, Parmigiano Reggiano ar Gorgonzola.

 

Apie gamintoją


G.D. Vajra vyninė įkurta 1972 metais,  yra viena iš žymiausių ir gerbiamiausių vyninių Pjemonto regione, Italijoje, kuri per kelis dešimtmečius išgarsėjo savo išskirtiniais Barolo, Barbera, Nebbiolo ir kitais tradiciniais Pjemonto vynais.

Vajra šeimos vyninės istorija ir vertybės

Viskas prasidėjo nuo Giacomo Vajra, kuris, grįžęs į savo gimtąjį Monforte d'Alba regioną, nusprendė tęsti šeimos tradicijas ir kurti vynus, kurie būtų ištikimi Pjemonto terroir’ui. Nuo pat pradžių Vajra šeima laikėsi idėjos, kad tik kruopštus rankų darbas vynuogynuose ir atsakingas požiūris į gamtą gali išgauti autentišką vyno skonį.

Vyninė įdiegė tvarią ūkininkavimo praktiką, apsaugodama dirvožemį ir palaikydama biologinę įvairovę, o gamybos procesuose derina senąsias tradicijas su šiuolaikinėmis technologijomis. Tai leidžia Vajra gaminiams išlaikyti išskirtinę kokybę ir unikalų charakterį, atskleidžiantį kiekvienos vynuogės auginimo vietos ypatumus.

G.D. Vajra vynai – terroir atspindys ir aukščiausia kokybė

Vajra vyninė daugiausia dėmesio skiria Nebbiolo vynuogių veislei, kuri suteikia Barolo ir Barbaresco vynams išskirtinį aromatų spektrą, struktūrą ir ilgalaikį brandinimo potencialą. Kiekvienas vynas yra kruopščiai gaminamas, atsižvelgiant į atskirų crus (aukštos kokybės vynuogynų) ypatumus, tokius kaip Ravera, Bricco delle Viole ir kiti.

Ilgas brandinimas ąžuolo statinėse bei natūralios fermentacijos procesai leidžia vynams įgyti kompleksinių skonio niuansų, tuo pačiu išlaikant eleganciją ir rafinuotumą. G.D. Vajra vynai yra nuolat vertinami prestižiniuose tarptautiniuose vyno konkursuose ir mėgstami vyno žinovų visame pasaulyje.

Jeigu ieškote autentiško ir išraiškingo Pjemonto vyno, kuris atspindi vieno garsiausių Italijos vyno regionų charakterį, G.D. Vajra – puikus pasirinkimas.

Jums galėtų patikti