Raudonasis sausas
"Bricco delle Viole yra vynuogynas, kuris išmokė mus kantrybės ir natūraliai vadovavo mūsų amato stiliui." - Aldo Vaira.
Vynas daromas iš atskiro Bricco delle Viole vynuogyno. Tarp istorinių Barolo vynuogynų Bricco delle Viole yra aukščiausiame taške ir arčiausiai Alpių. Jis pakyla nuo 400 iki 480 metrų virš jūros lygio, vakariniame kalnagūbryje. Vynuogyno pavadinimas „Viole“ kilęs iš gėlės, kurios anksti pradeda žydėti dėl tobulos ekspozicijos - pietų poveikio. Bricco delle Viole džiaugiasi ankstyviausiu saulėtekiu ir paskutiniu saulėlydžiu kiekvieną dieną.
Vynuogės šiam vynui dėl aukštos augavietės prinoksta vėliausiai ir jos renkamos vėliausiai, dažniausiai apie spalio vidurį. Uogos rinktos rankomis ir tris kartus buvo perrinktos. Fermentacija vykdyta nerūdijančio plieno talpose,po ilgos maceracijos, vykdyta malolaktinė fermentacija.Vynas apie 32 mėn. brandintas 25-50hl Slavonijos ąžuolo talpose.
Levandų, raugintų vyšnių, džiovintų žiedlapių, pušies žievės, saldžiojo tabako, mėlynųjų slyvų, džiovintų spanguolių, mentolio aromatų.Puiki struktūros, gaivos, aromatų ir sodrumo sintezė.
Vyno brandinimo potencialas apie 15 metų.
Tiekti 16-18 °C temperatūros prie žvėrienos kepsnių, raudonos mėsos troškinių su miško grybais/ trumais, vytinto kumpio, brandžių sūrių.
G.D. Vajra vyninė įkurta 1972 metais, yra viena iš žymiausių ir gerbiamiausių vyninių Pjemonto regione, Italijoje, kuri per kelis dešimtmečius išgarsėjo savo išskirtiniais Barolo, Barbera, Nebbiolo ir kitais tradiciniais Pjemonto vynais.
Viskas prasidėjo nuo Giacomo Vajra, kuris, grįžęs į savo gimtąjį Monforte d'Alba regioną, nusprendė tęsti šeimos tradicijas ir kurti vynus, kurie būtų ištikimi Pjemonto terroir’ui. Nuo pat pradžių Vajra šeima laikėsi idėjos, kad tik kruopštus rankų darbas vynuogynuose ir atsakingas požiūris į gamtą gali išgauti autentišką vyno skonį.
Vyninė įdiegė tvarią ūkininkavimo praktiką, apsaugodama dirvožemį ir palaikydama biologinę įvairovę, o gamybos procesuose derina senąsias tradicijas su šiuolaikinėmis technologijomis. Tai leidžia Vajra gaminiams išlaikyti išskirtinę kokybę ir unikalų charakterį, atskleidžiantį kiekvienos vynuogės auginimo vietos ypatumus.
Vajra vyninė daugiausia dėmesio skiria Nebbiolo vynuogių veislei, kuri suteikia Barolo ir Barbaresco vynams išskirtinį aromatų spektrą, struktūrą ir ilgalaikį brandinimo potencialą. Kiekvienas vynas yra kruopščiai gaminamas, atsižvelgiant į atskirų crus (aukštos kokybės vynuogynų) ypatumus, tokius kaip Ravera, Bricco delle Viole ir kiti.
Ilgas brandinimas ąžuolo statinėse bei natūralios fermentacijos procesai leidžia vynams įgyti kompleksinių skonio niuansų, tuo pačiu išlaikant eleganciją ir rafinuotumą. G.D. Vajra vynai yra nuolat vertinami prestižiniuose tarptautiniuose vyno konkursuose ir mėgstami vyno žinovų visame pasaulyje.
Jeigu ieškote autentiško ir išraiškingo Pjemonto vyno, kuris atspindi vieno garsiausių Italijos vyno regionų charakterį, G.D. Vajra – puikus pasirinkimas.