Raudonasis sausas
Raudonasis vynas iš Pjemonto, atspindintis G.D. Vajra vyninės filosofiją – kurti grynus, elegantiškus, vietos charakterį perteikiančius vynus. Tai jaunatviškas, bet subalansuotas cuvée, kuriame susilieja klasikinės Langhe vynuogių veislės.
Vynas gaminamas iš ‘Nebbiolo’, ‘Barbera’ ir ‘Dolcetto’ vynuogių – trijų Pjemonto ikonų, kurios čia puikiai papildo viena kitą. ‘Nebbiolo’ suteikia struktūros ir ilgaamžiškumo, ‘Barbera’ – sultingumo ir rūgšties, o ‘Dolcetto’ – švelnumo ir vaisiškumo.
Aromatas – šviežias, išraiškingas, kupinas vyšnių, aviečių, slyvų ir gėlių natų, kurias papildo subtilūs žolelių, prieskonių ir švelnaus minerališkumo tonai.
Burnoje vynas – vidutinio kūno, gyvas ir elegantiškas, su harmoningai integruota rūgštimi ir švelniais taninais. Skonis balansuoja tarp raudonųjų vaisių gaivos, prieskoniškumo ir šilto žemės minerališkumo, vedančio į švarų, subtilų poskonį.
Vynuogės auginamos Vajra šeimos vynuogynuose aplink Barolo kaimą, 400–480 m aukštyje virš jūros lygio. Šie aukšti, vėsūs šlaitai leidžia vynuogėms bręsti lėtai, todėl vynas išlaiko puikų rūgšties balansą ir aromatinį šviežumą.
Fermentacija vyksta nerūdijančio plieno talpose, siekiant išlaikyti vaisiškumą ir natūralią išraišką, o vynas trumpai brandinamas dideliuose ąžuolo statinėse.
Tiekti 16–18 °C. Prie pastos su pomidorų padažu, keptų vištienos šlaunelių troškinio arba itališkų charcuterie užkandžių.
G.D. Vajra vyninė įkurta 1972 metais, yra viena iš žymiausių ir gerbiamiausių vyninių Pjemonto regione, Italijoje, kuri per kelis dešimtmečius išgarsėjo savo išskirtiniais Barolo, Barbera, Nebbiolo ir kitais tradiciniais Pjemonto vynais.
Viskas prasidėjo nuo Giacomo Vajra, kuris, grįžęs į savo gimtąjį Monforte d'Alba regioną, nusprendė tęsti šeimos tradicijas ir kurti vynus, kurie būtų ištikimi Pjemonto terroir’ui. Nuo pat pradžių Vajra šeima laikėsi idėjos, kad tik kruopštus rankų darbas vynuogynuose ir atsakingas požiūris į gamtą gali išgauti autentišką vyno skonį.
Vyninė įdiegė tvarią ūkininkavimo praktiką, apsaugodama dirvožemį ir palaikydama biologinę įvairovę, o gamybos procesuose derina senąsias tradicijas su šiuolaikinėmis technologijomis. Tai leidžia Vajra gaminiams išlaikyti išskirtinę kokybę ir unikalų charakterį, atskleidžiantį kiekvienos vynuogės auginimo vietos ypatumus.
Vajra vyninė daugiausia dėmesio skiria Nebbiolo vynuogių veislei, kuri suteikia Barolo ir Barbaresco vynams išskirtinį aromatų spektrą, struktūrą ir ilgalaikį brandinimo potencialą. Kiekvienas vynas yra kruopščiai gaminamas, atsižvelgiant į atskirų crus (aukštos kokybės vynuogynų) ypatumus, tokius kaip Ravera, Bricco delle Viole ir kiti.
Ilgas brandinimas ąžuolo statinėse bei natūralios fermentacijos procesai leidžia vynams įgyti kompleksinių skonio niuansų, tuo pačiu išlaikant eleganciją ir rafinuotumą. G.D. Vajra vynai yra nuolat vertinami prestižiniuose tarptautiniuose vyno konkursuose ir mėgstami vyno žinovų visame pasaulyje.
Jeigu ieškote autentiško ir išraiškingo Pjemonto vyno, kuris atspindi vieno garsiausių Italijos vyno regionų charakterį, G.D. Vajra – puikus pasirinkimas.