Vilnius

  • Stumbrų g. 15, Vilnius
  • +370 5 213 8431
  • stumbrai@vynoklubas.lt
  • I-V 10:00 - 20:00 VI 10:00 - 18:00
  • Rodyti žemėlapyje

Klaipėda

  • Liepų g. 20, Klaipėda
  • +370 46219675
  • klaipeda@vynoklubas.lt
  • I-V 11:00 - 19:00 VI 11:00 - 17:00
  • Rodyti žemėlapyje
  • Vinous

    94+ / 100

  • Wine Advocate

    94 / 100

Gaja Ca'marcanda Magari Bolgheri DOC 2018

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Raudonasis sausas

Gaja Ca'marcanda Magari Bolgheri DOC 2018

85,00

Aprašymas

Vynmedžiai  Bolgheri vynuogynuose auga juodame dirvožemyje, kuris turtingas dumblu ir moliu bei baltame dirvožemyje - klinčių, molio ir akmenų mišinyje.

Skirtingų vynuogių sulčių fermentacija vyksta atskirai. Pasibaigus fermentacijoms, vynai brandinami 12 mėn. ąžuolo statinėse. Vėliau, visų trijų vynuogių vynai sumaišomi į vieną ir dar keletą mėnesių brandinama butelyje.

Vynas kvepia serbentų, juodųjų vyšnių, Viduržemio jūros prieskoninių žolelių, tabako aromatais. Burnoje vynas pilno kūno, juntami švelnūs taninai ir koncentruoti slyvų, trumų, mėlynių, odos ir kavos pupelių skoniai.

Vertinimas

94+ / 100

Vinous

"The 2018 Magari is quite deceptive in its first impression. Translucent and medium in body, Magari opens to reveal lovely brightness and persistence that gives the wine shape. Sweet dark berry fruit, spice, tobacco, cedar and licorice are nicely woven throughout. Quite simply, the 2018 Magari is one of the classiest wines I can remember tasting from Ca’ Marcanda. It is not an obvious wine, but it sure is enticing."

94 / 100

Wine Advocate

A blend of Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon and Petit Verdot, the 2018 Bolgheri Rosso Magari shows grace and a slightly lighter style that works very nicely. With the recent releases from Bolgheri, many from the hot and concentrated 2017 vintage, this 2018 alternative comes as an elegant surprise. You can appreciate the purity of the fruit, with dark cherry and plum, and the acidity that pops up on the finish. This is almost a full-bodied red, but not quite. It holds back just a hair, and that more careful approach goes a long way to the pleasure factor.

Apie gamintoją

Gaja šeima, įsikūrė šiaurės vakarų Italijoje, Pjemonto regione XVII a. viduryje. Vyną Barbaresko apylinkėse gamina nuo 1859 metų. Keturios kartos atsidavimo darbui, tauraus siekio daryti aukščiausios kokybės vynus pavertė Gaja vardą itališko vyno meistriškumo sinonimu visame pasaulyje. Šiandien, penktoji karta – Gaia, Giovanni ir Rossana Gaja – tęsia šeimos tradicijas, vadovaudami šiai legendinei vyninei.

Šiuo metu Gaja Pjemonte gamina tiek klasikines ‘Nebbiolo‘ vynuogės išraiškas – barbareskus ir barolus, tiek novatoriškus „Langhe DOC“ raudonuosius ir baltuosius vynus iš tarptautinių vynuogių veislių. Šeimai taip pat priklauso du ūkiai Toskanoje: „Ca'Marcanda“ Bolgeryje, garsėjantis „supertoskanietiškais“ vynais, ir „Pieve S. Restituta“ Montalčino apylinkėse, gaminanti „Brunello di Montalcino“ vynus. Be to, bendras projektas su Alberto Graci Sicilijoje, Etnos ugnikalnio papėdėje, liudija šeimos nuolatinę inovacijų ir kokybės paiešką.

Gaja šeima tvirtai tiki, kad tikroji vyno dvasia ir kokybė gimsta pačiuose vynuogynuose. Todėl didžiausias dėmesys skiriamas vynuogynų priežiūrai: ieškoma klimato pokyčiams atsparių klonų, ribojamas derlingumas, tarp vynuogynų eilių auginamos kitos kultūros, praturtinančios dirvožemį ir padedančios išlaikyti drėgmę bei apsaugoti derlių nuo kaitros. Visiems ūkiams taikomi aukščiausi kokybės standartai: vynuogės auginamos tik šeimos vynuogynuose, laikantis ekologijos ir tvarumo principų, ypatingą dėmesį skiriant dirvožemio kokybei ir biologinei įvairovei.

Vyno stilius

Gaja vynai pasižymi elegancija, sudėtingumu ir puikiai atspindi savo kilmės regionų terroir'ą.

  • Baltieji vynai: ryškūs, minerališki, pilnos tekstūros, su tyrais aromatais ir subtiliu ąžuolo prisilietimu.
  • Raudonieji vynai: aromatingi, su švelniais taninais, sultingi, dominuojančios raudonųjų uogų natos.

Prestižiniai vynuogynai

Gaja šeimai priklauso prestižiniai vynuogynai Pjemonto ir Toskanos regionuose:

  • Barbaresco ir Barolo: legendiniai Pjemonto vynuogynai, auginantys ‘Nebbiolo‘ vynuoges.
  • „Ca'Marcanda“ (Bolgeri): garsėjantis „supertoskanietiškais“ vynais.
  • „Pieve S. Restituta“ (Montalčino): gaminantis aukščiausios kokybės „Brunello di Montalcino“ vynus.
  • Etna (Sicilija): bendras projektas su Alberto Graci, atskleidžiantis Etnos terroir'o unikalumą.

Brandinimas ir vartojimo laikotarpis

Gaja vynai pasižymi puikiu balansu, leidžiančiu mėgautis jais tiek jaunais, tiek brandžiais. Jie turi milžinišką potencialą bręsti ir tobulėti bėgant metams, atskleidžiant vis naujus charakterio niuansus.

Jums galėtų patikti

Apgailestaujame, tačiau svetainę gali lankyti tik asmenys sulaukę 20 metų.
Ar jums yra 20 metų?
Taip
Ne
Primename: